Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Malazgirt'te 955'inci zafer yılı etkinlikleri coşkuyla kutlandı

Malazgirt'te 955'inci zafer yılı etkinlikleri coşkuyla kutlandı

Malazgirt'te düzenlenen bayrak yürüyüşü ve fener alayı, binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Muş’un Malazgirt ilçesi, Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümünde unutulmaz etkinliklere ev sahipliği yaptı. Fener alayı ve bayrak yürüyüşü, yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşerek zafer coşkusunu doruğa çıkardı.

Coşkulu yürüyüş ile birlik mesajı

Kümbet Camisi önünde bir araya gelen kalabalık, metrelerce uzunluktaki Türk bayraklarını taşıyarak ellerindeki meşalelerle birlikte Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Jandarma Atlı Birliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğü motosikletli polislerinin de eşlik ettiği bu renkli yürüyüş, coşku dolu anlara sahne oldu.

Dua ve anma programı düzenlendi

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşün ardından etkinlikler, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda devam etti. Burada gerçekleştirilen Mevlid Kandili programında, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Malazgirt Zaferi’nde şehit olanlar ve tüm şehitler için dualar edildi. Program, yatsı namazının kılınmasıyla nihayetlendi.

Etkinliğe Muş Valisi Avni Çakır, Malazgirt Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Topbaş ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bu anlamlı etkinlikler, toplumsal birlikteliğin pekişmesine ve Malazgirt Zaferi’nin öneminin bir kez daha hatırlanmasına vesile oldu.

MUŞ’UN MALAZGİRT İLÇESİNDE, MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 955’İNCİ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA FENER...

MUŞ’UN MALAZGİRT İLÇESİNDE, MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 955’İNCİ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA FENER ALAYI VE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ. YÜZLERCE VATANDAŞIN KATILDIĞI YÜRÜYÜŞTE, TÜRK BAYRAKLARI VE MEŞALELERLE ZAFER COŞKUSU YAŞANDI.