Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Manisa'dan KKTC'ye kardeşlik köprüsü

Manisa'dan KKTC'ye kardeşlik köprüsü

Manisa Büyükşehir Belediyesi, KKTC'de düzenlenen 48. Güzelyurt Portakal Festivali'nde kardeş şehir ilişkilerini güçlendirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 48. Güzelyurt Portakal Festivali’ne katılarak kardeş şehir ilişkilerini güçlendirdi. Festival kapsamında, iki belediye arasındaki mevcut iş birlikleri değerlendirildi ve yeni ortak projeler için görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyette bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Fırat Honaz, Hasan Levent, Faruk Östlüer, Çağrı Oğuzalp Coşkun, Uğur Doğan, Ramis Işık, Mustafa Olgun ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çağırıcı ve Kadir Emin Alpözen, 15-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen festivaldeydi.

Festivalin açılış töreni, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla geniş bir kitleye hitap etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi heyeti, festival kapsamındaki etkinliklerde yer alarak ortak projelerin geliştirilmesine yönelik katkılarda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Güzelyurt Belediyesi arasındaki uzun süreli kardeş şehir ilişkileri, karşılıklı ziyaretler ve ortak projeler ile güçleniyor. Bu bağlamda yürütülen GÜZ-MEK Projesi ile iki belediye arasındaki iş birliği farklı alanlarda destekleniyor ve kültürel, sosyal bağların geliştirilmesi hedefleniyor.

Güzelyurt Belediyesi heyeti, geçen aylarda düzenlenen 486. Uluslararası Mesir Macunu Festivalinde Manisa’da ağırlanmıştı. Bu tür karşılıklı ziyaretler, iki belediye arasındaki iletişimi sıkılaştırıp ortak projelerin artırılması yönündeki çalışmaları destekliyor.

Bir hafta sürecek 48. Güzelyurt Portakal Festivali, kültürel ve sanatsal etkinliklerle birlikte konserler, gösteriler ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Festivalin, bölgedeki narenciye ürünlerinin tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra kardeşlik ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmesi de hedefleniyor.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HEYETİ, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE DÜZENLENEN 48. GÜZELYURT...

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HEYETİ, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE DÜZENLENEN 48. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ’NE KATILARAK KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRDİ. FESTİVAL KAPSAMINDA İKİ BELEDİYE ARASINDAKİ MEVCUT İŞ BİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLİRKEN, YENİ ORTAK PROJELER İÇİN DE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HEYETİ, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE DÜZENLENEN 48. GÜZELYURT...