Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Mersin'de Hz. Peygamber'in 1500. doğum yılına özel 'Mucize' sergisi açıldı

Mersin'de Hz. Peygamber'in 1500. doğum yılına özel 'Mucize' sergisi açıldı

Mersin'de Hazreti Muhammed'in 1500. doğum yılı dolayısıyla 'Mucize' temalı sanat sergisi açıldı. Sergi, geleneksel Türk-İslam sanatlarını gün yüzüne çıkarıyor.

Mersin'de 'Mucize' temalı sanat sergisi açıldı

Mersin İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından, Hazreti Muhammed’in doğumunun 1500. yılı dolayısıyla hazırlanan 'Mucize' temalı sanat sergisi, Mersin Arkeoloji Müzesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Geleneksel Türk-İslam sanatlarını manevi değerlerle buluşturan serginin açılışı, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları Derya Kesmen ve Oğuzhan Uzun’un tasavvuf musikisi dinletisiyle başladı. Programda protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi ve sergi ziyarete açıldı.

Gençlik Koordinatörlüğü Sanat Atölyesi öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı ebru, minyatür, seramik, ahşap boyama, kalem işi, naht ve filografi eserlerinin yer aldığı sergi, geleneksel sanatların yeni nesillere aktarılmasını ve estetik bakış açısının geliştirilmesini amaçlıyor.

Serginin ilgi gören bölümleri arasında Mezitli İlçe Müftülüğü hafızlık öğrencilerinin hazırladığı naht sanatı eserleri de yer aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği eserler, protokol üyeleri tarafından da incelendi.

Ayrıca, sergide Sanat Atölyesinde geliştirilen 'Ebru Üstüne Organik Soyutlama' tekniğiyle hazırlanan çalışmalar da büyük beğeni topladı. Klasik ebru sanatının soyut resim anlayışıyla buluşturulduğu eserlerde, Kur’an-ı Kerim’de yer alan bazı peygamber mucizeleri özgün bir sanat diliyle yorumlandı. Ayrıca, kadim medeniyetin ahlaki ve manevi değerlerini yansıtan çalışmalar ile 15 Temmuz ruhunu konu alan eserler de ziyaretçilere sunuldu.

Vali Toros sergiyi ziyaret etti

Serginin açılışının ardından Mersin Valisi Atilla Toros, Mersin Arkeoloji Müzesini ziyaret ederek 'Mucize' temalı sergiyi gezdi. Eserleri inceleyen Toros, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve sergide görev alan öğrencilerle sohbet ederek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Açılışa Vali Yardımcısı Faik Arıcan, İl Müftüsü Mustafa Topal, Mersin Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zeki Uyanık, İl Müftü Yardımcıları Dr. Mehmet Akif Coşkun ve Vahit Demiral, Mezitli İlçe Müftüsü Recep Çarpar, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Erkan Akyüz ile çok sayıda davetli katıldı.

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ TARAFINDAN, HAZRETİ MUHAMMED'İN DOĞUMUNUN 1500. YILI...

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ TARAFINDAN, HAZRETİ MUHAMMED'İN DOĞUMUNUN 1500. YILI DOLAYISIYLA HAZIRLANAN 'MUCİZE' TEMALI SANAT SERGİSİ, MERSİN ARKEOLOJİ MÜZESİNDE ZİYARETÇİLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU.

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ TARAFINDAN, HAZRETİ MUHAMMED'İN DOĞUMUNUN 1500. YILI...