Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Molla Arap Hazretleri, 495 yıl sonra yine Bursa'da anıldı

Molla Arap Hazretleri, 495 yıl sonra yine Bursa'da anıldı

Osmanlı döneminin önemli ilmî simalarından Molla Arap Hazretleri, Bursa'da vefatının 495'inci yılında düzenlenen bir programla anıldı.

Bursa’da, Osmanlı döneminin önemli alimlerinden biri olan Molla Arap Hazretleri, vefatının 495’inci yılında unutulmadı. Mohaç Zaferi’nin kahramanları arasında yer alan Molla Arap, kendi adıyla anılan camiyi vakfederek Bursa’ya büyük katkılarda bulunmuştur.

Kültür Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programı, Yıldırım ilçesindeki Molla Arap Camii’nde gerçekleştirildi. Programa Bursa İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk Yıldız ve birçok davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar

Cuma namazının ardından Molla Arap Camii’nin haziresinde bulunan kabri başında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Katılımcılar, Molla Arap Hazretleri’nin ruhuna Fatiha okuyarak, ona olan saygılarını ifade ettiler.

İkramlar ve dostluk

Program, Molla Arap Hazretleri’nin kabri başında gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen dualar ile sona erdi. Anma etkinliğinin ardından, davetlilere pilav ve lokma ikramında bulunuldu. Bu tür etkinlikler, toplumun tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkması açısından önemli birer örnek teşkil ediyor.

MOLLA ARAP HAZRETLERİ, VEFATININ 495'İNCİ YILINDA KÜLTÜR TURİZM BAKANLIĞI VAKIFLAR GENEL...

MOLLA ARAP HAZRETLERİ, VEFATININ 495'İNCİ YILINDA KÜLTÜR TURİZM BAKANLIĞI VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLA ANILDI.