Bu yıl ilki düzenlenen Mysia Festivali, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Mysia Yolları ve Müzikist iş birliğiyle Fadıllı Mahallesi'nde üç gün süren coşkulu etkinliklerle sona erdi. Festival, doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları ve konserlerle dolu programıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Doğa ve kültür birleşimi
Mysia Yolları, Nilüfer'in tarihi ve doğal zenginliklerini kültürel etkinliklerle buluşturmayı amaçladı. Festivalin ilk gününde Gölyazı'nın tarihi atmosferinde başlayan etkinlikler, ikinci gün Üçpınar Mahallesi'nde devam etti ve kapanış Uluabat Gölü kıyısındaki Fadıllı Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Katılımcılar Origami, Ağaç Kardeşliği ve Dans gibi çeşitli atölyelerle eğlenceli vakit geçirdi.
Festivalin önemi vurgulandı
Kapanış programında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, Mysia Yolları'nın sadece bir yürüyüş parkuru olmadığını belirterek, bu alanların tanıdıkça korunması gerektiğine dikkat çekti. "Bu festivali buradaki meşe ağaçları, Uluabat Gölü, sazlıklar ve leylekler için yaptık. İnsanlarımızın bu zenginliği yerinde görmesini istiyoruz," dedi. Ayrıca, festivalin çevre bilincini artırmak amacı taşıdığını sözlerine ekledi.
Programın sonunda Nilüfer Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Nurgül Işık, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Arzu Tan ve Müzikist Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kahvecioğlu, organizasyonda görev alanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

NİLÜFER BELEDİYESİ, NİLÜFER KENT KONSEYİ, MYSİA YOLLARI VE MÜZİKİST ORTAKLIĞIYLA BU YIL İLKİ DÜZENLENEN MYSİA FESTİVALİ, ÜÇ GÜNLÜK PROGRAMIN ARDINDAN FADILLI MAHALLESİ’NDE TAMAMLANDI.