Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Nilüfer'de 19 Mayıs coşkusu: Başkan Özdemir'den gençlere "gelecek" mesajı

Nilüfer'de 19 Mayıs coşkusu: Başkan Özdemir'den gençlere "gelecek" mesajı

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde gerçekleştirilen resmi tören, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının startını verdi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Nilüfer Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı geniş katılımlı resmi törenlerle karşılarken, Başkan Şadi Özdemir Cumhuriyet değerlerinin gençlerle büyüyeceğini vurguladı.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde gerçekleştirilen resmi tören, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının startını verdi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir'in yanı sıra bölge siyasetinin önemli isimleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Cumhuriyetin ışığında bir kent

Törende bir konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 107 yıl önce Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşinin bir milletin kaderini nasıl değiştirdiğine dikkat çekti. Özdemir, "Nilüfer, her zaman yüzünü Cumhuriyet'in aydınlık yoluna dönmüş bir şehirdir. 19 Mayıs, umudun bittiği yerde bir iradenin şahlanışıdır" ifadelerini kullandı.

Gençlere güven tam

Konuşmasında gençliğin önemine vurgu yapan Başkan Özdemir, ülkenin geleceğinin hür düşünen, sorgulayan ve cesur gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirtti. Özdemir, "Gençlerimizin fikirlerini özgürce ifade edebildiği, hayallerini gerçekleştirebildiği bir Nilüfer inşa etmek en büyük gayemiz. Bu ülkenin en büyük güvencesi, gençlerimizin aklı ve vicdanıdır" dedi.

Kutlamalar akşam zirveye ulaşacak

Resmi törenin ardından katılımcılar bayramlaşarak günün anısına fotoğraflar çektirdi. Nilüfer'deki bayram coşkusu, gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından bu akşam düzenlenecek geleneksel bayram yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserle taçlanacak.