Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Nilüfer’de şehitlerin hatıraları kalıcı olarak yaşatılacak

Nilüfer’de şehitlerin hatıraları kalıcı olarak yaşatılacak

Nilüfer Belediyesi, 103 şehidin adını ölümsüzleştiren Şehitler Anıtı ve Şehitlik Parkı’nı 30 Ağustos’ta törenle açtı.

Nilüfer Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında anlamlı bir projeye imza atarak, 103 şehidin adını ölümsüzleştiren Şehitler Anıtı ve Nilüfer Şehitlik Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Tören, şehit yakınları ve vatandaşların katılımıyla duygusal anlara sahne oldu.

Önemli katılım ve anlamlı bir açılış

30 Ağustos’ta gerçekleşen açılışta, anıtın etrafı özel uygulamalarla donatıldı. Yeni yapılan anıtın içerisinde dijital anı defteri ve karekod uygulaması da yer aldı. Bu uygulamalar sayesinde ziyaretçiler, şehitler hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilecekleri gibi, duygularını da paylaşma fırsatı bulacaklar.

Şehitlerimizin hikayeleri gelecek nesillere aktarılacak

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, bu eserlerin şehitlerin hatıralarını yaşatacak önemli bir adım olduğunu belirtti. Özdemir, "Haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz aziz şehitlerimizin hikayelerini gelecek nesillere aktaracağız. Bu anıt, onlara duyduğumuz derin vefanın bir simgesidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca anıtın yapımında katkısı bulunan Mehmet Baştuğ Çakırcalı ve ailesine de teşekkür etti.

Bağışçı Çakırcalı, bu proje ile tüm kahramanlar adına bir saygı duruşunda bulunduklarını vurguladı. "Şehit ailelerimizin acısının yerini hiçbir söz dolduramaz; fakat onların hatırasını yaşatmak sorumluluğumuzdur"

Törende, şehitlerin adları tek tek okunarak vatandaşlar kırmızı karanfillerle anıta saygılarını sundular. Bu anlamlı açılış, şehitlere olan vefa borcumuzun bir simgesi olarak kaydedildi.

NİLÜFER’DE ŞEHİTLERİN HATIRASI ŞEHİTLER ANITI VE NİLÜFER ŞEHİTLİK PARKI’NDA...

NİLÜFER’DE ŞEHİTLERİN HATIRASI ŞEHİTLER ANITI VE NİLÜFER ŞEHİTLİK PARKI’NDA YAŞATILACAK