Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Odasından müze vitrinlerine uzanan başarı hikayesi: 12 yaşındaki Batu’nun lego şehri başkenti büyüledi

Odasından müze vitrinlerine uzanan başarı hikayesi: 12 yaşındaki Batu’nun lego şehri başkenti büyüledi

Koç Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Henüz 12 yaşında olan Batu Arslan Kantarcıoğlu, 6 yaşından beri ilmek ilmek işlediği lego dünyasını Ankara Rahmi M.

Ankara’da yaşayan ortaokul öğrencisi Batu Arslan Kantarcıoğlu, çocuk yaşta başlayan lego tutkusunu devasa bir şehir projesine dönüştürerek Rahmi M. Koç Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Henüz 12 yaşında olan Batu Arslan Kantarcıoğlu, 6 yaşından beri ilmek ilmek işlediği lego dünyasını Ankara Rahmi M. Koç Müzesi’ne taşıdı. Detaylı mimarisi ve canlılığıyla dikkat çeken bu minyatür şehir, 26 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

6 Yıllık Sabırlı Bir Emek

Legolarla tanışma hikayesinin ailesinin düğün hediyesine dayandığını belirten genç yetenek, bu tutkunun zamanla bir yaşam biçimine dönüştüğünü ifade ediyor. Harçlıklarını biriktirerek koleksiyonunu genişlettiğini ve ailesinin desteğiyle bu noktaya geldiğini söyleyen Kantarcıoğlu, disiplinli çalışmanın önemine dikkat çekiyor. Okul hayatı ile hobisini dengede tuttuğunu vurgulayan Batu, sergi hazırlık sürecinde okul saatlerinde esneklik sağlandığını ancak genel olarak akademik sorumluluklarını aksatmadığını belirtti.

Pes Etmemenin Gücü

Akranlarına ilham kaynağı olan genç lego ustası, hayallerinin peşinden giden çocuklara şu tavsiyelerde bulundu: "Yaptığınız iş ne olursa olsun, önünüze çıkan engellere rağmen vazgeçmeyin. Tüm seçenekleri değerlendirin ve üretmeye devam edin."

Aile Desteği Başarıyı Getirdi

Torununun yeteneğini fark eden emekli öğretmen anneanne Hasibe Arslan, sürecin başından beri en büyük destekçisi olduklarını dile getirdi. Evin odasına sığmayan lego şehrin, önce babasının iş yerinde sergilendiğini, ardından müze yönetimiyle kurulan iletişim sayesinde profesyonel bir sergiye dönüştüğünü anlatan Arslan, ebeveynlere çocuklarının ekran sürelerini sınırlayıp üretkenliğe teşvik etmeleri çağrısında bulundu.

Arkadaşları Gurur Duyuyor

Batu’nun yakın arkadaşı Rüzgar Karadeniz ise, ortaya çıkan eserin büyük bir sabır ve emek ürünü olduğunu belirterek, "Batu’nun tutkusu hepimize örnek oluyor. Onun bu denli çalışkan ve disiplinli olması, arkadaşları olarak bizleri de gururlandırıyor" şeklinde konuştu.