Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Öğrenciler hikayelerini yazdıkları yazar Mustafa Kutlu ile buluştu

Öğrenciler hikayelerini yazdıkları yazar Mustafa Kutlu ile buluştu

Öğrenciler, Mustafa Kutlu Liseler Arası Hikaye Yarışması'nda eserleriyle yazar Mustafa Kutlu ile buluştu.

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mustafa Kutlu Liseler Arası Hikaye Yarışması kapsamında, öğrenciler Türk edebiyatının önemli isimlerinden Mustafa Kutlu ile bir araya geldi. Yarışmaya katılan öğrenciler, yazdıkları hikâyelerden ilham aldıkları Kutlu ile buluşmanın heyecanını yaşadı. Yarışmada seçilen hikâyeler, "Yoldan Geçenler" adıyla kitaplaştırıldı.

Etkinlik, Başakşehir Şehir Sanat Salonu’nda gerçekleştirilirken, öğrenci, öğretmen ve eğitim yöneticileri Kutlu ile bir araya geldi. Türk hikâyesinin önemli temsilcisi olan Kutlu, "Uzun Hikâye", "Yoksulluk İçimizde" ve "Mavi Kuş" gibi eserleriyle tanınmakta olup, öğrencilerle edebiyat ve hikâye yazarlığı üzerine sohbet etti.

Programda konuşan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, Mustafa Kutlu’nun yalnızca bir yazar değil, gençler için önemli bir değer olduğunu ifade ederek, "Mustafa Kutlu Anadolu’nun ruhunu satırlara döken büyük bir hikâyecidir. Başakşehir’imizin sakinidir ve bizler için, gençlerimiz için yaşayan bir medeniyet abidesidir. 30 okuldan 115 öğrenci bu yarışmaya katıldı. Biz vefamızı göstermek adına bu yarışmayı düzenledik. Bu 115 eserden 35 tanesi kitaplaştırıldı ve bugün öğrencilerimiz hem kitaplarıyla hem de Mustafa Kutlu ile buluştu" dedi. Coşkun, "Yoldan Geçenler" isminin medeniyet açısından özel bir anlam taşıdığını vurgulayarak, "Yol medeniyettir. Mustafa Kutlu’nun açtığı irfan yolundan öğrencilerimizin geçmesi için bu yolu açtık" şeklinde konuştu.

Mustafa Kutlu, program kapsamında öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ben Başakşehir’de oturuyorum. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerle ve idarecilerle planladığı bu programdan çok duygulandım. Bu güzel bir şey. İnşallah bu çerçevede hikâye yazmaya başlayan gençlere güzel bir örnek olmuş olur. Umarım ileride çok başarılı olurlar. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Program boyunca öğrenciler, Mustafa Kutlu ile sohbet etme ve hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldular. Gençlerin kaleme aldığı hikâyelerden oluşan "Yoldan Geçenler" kitabı katılımcıların beğenisine sunuldu. Edebiyatla gençleri buluşturmayı amaçlayan bu program, öğrencilerin yazarla gerçekleştirdiği samimi sohbetlerle sona erdi.

Öğrenciler eserlerinden ilham aldıkları yazar Mustafa Kutlu ile buluştu

Öğrenciler eserlerinden ilham aldıkları yazar Mustafa Kutlu ile buluştu