Erzurum’un Oltu ilçesinde gerçekleşen ilk piyano resitali, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatırken, yerel yeteneklerin performansı ayakta alkışlandı.
Erzurum’un Oltu ilçesi, kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek sanat dolu bir geceye ev sahipliği yaptı. Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen piyano resitali, ilçe sakinlerinden yoğun ilgi gördü. Piyanist Kenan Yıldız’ın sahne aldığı gecede, müzik öğretmeni Ebru Koçoğlu kemanıyla eşlik ederek dinleyicilere eşsiz bir müzikal şölen sundu.
Müzik ziyafetinde sürpriz anlar
Konser programı, genç yeteneklerin de sahne almasıyla renkli anlara sahne oldu. Öğrenci Ali Ensar Yıldırım’ın piyano performansıyla destek verdiği gecede, Yıldız’ın piyanosundan yükselen notalar salonu dolduran misafirleri mest etti. "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Sarı Gelin" ve "Mağusa Limanı" gibi sevilen eserlerin yanı sıra dünya klasiklerinden örneklerin de yer aldığı geniş bir repertuvar seslendirildi.
Başkan Çelebi’den genç yeteneklere tam destek
Programın sonunda sanatçıları tebrik eden Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, ilçedeki sanatsal faaliyetlerin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Çelebi, "Bu tür yeteneklerin ortaya çıkarılması bizleri gururlandırıyor. Oltu’nun gizli kalmış cevherlerini desteklemeye ve ilçemizi sanatla buluşturmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.
İlçe halkı, ilk kez düzenlenen bu kapsamlı piyano resitalinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, benzer etkinliklerin bir gelenek haline gelmesini temenni etti. Gece, sanatçı Kenan Yıldız ile izleyicilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.