Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Pamukkale ve Hierapolis, uluslararası satranç ustalarını büyüledi

Pamukkale ve Hierapolis, uluslararası satranç ustalarını büyüledi

2. Uluslararası Pamukkale Açık Satranç Turnuvası katılımcıları, UNESCO mirası Pamukkale ve Hierapolis'i keşfetti.

2. Uluslararası Pamukkale Açık Satranç Turnuvası kapsamında kente gelen 24 ülkeden bini aşkın sporcu, antrenör ve yakınları, düzenlenen özel turla UNESCO Dünya Mirası listesindeki Pamukkale Travertenleri ile Hierapolis Antik Kenti’ni keşfetti. Beyaz cennetin büyüleyici atmosferinde turnuva stresi atan misafirler, Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliklerine tam not verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) iş birliği ve Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen, 1.4 milyon TL’lik rekor ödüllü 2. Uluslararası Pamukkale Açık Satranç Turnuvası için kente gelen konuklar, bu kez hamlelerini tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek için yaptı. Sporcuların Denizli’nin dünyaca ünlü kültürel mirasını yakından tanıması amacıyla organize edilen özel gezi programı, renkli görüntülere sahne oldu.

Dünyanın dört bir yanından Denizli’ye gelen yerli ve yabancı satranç heyeti, gezi kapsamında ilk olarak Pamukkale Travertenleri’ni ziyaret etti. Eşsiz beyazlığın üzerinde yürüyen, şifalı sularla buluşan sporcular turnuvanın yorgunluğunu üzerlerinden attı. Gezinin bir sonraki durağı ise antik çağın en önemli sağlık ve kültür merkezlerinden biri olan Hierapolis Antik Kenti oldu. Binlerce yıllık tarihi sütunların arasında yürüyen ve görkemli Hierapolis Antik Tiyatrosu’nu büyük bir ilgiyle inceleyen sporcular ile yakınları, bol bol hatıra fotoğrafı çekerek bu anları ölümsüzleştirdi.

2. ULUSLARARASI PAMUKKALE AÇIK SATRANÇ TURNUVASI KAPSAMINDA KENTE GELEN 24 ÜLKEDEN BİNİ AŞKIN...

2. ULUSLARARASI PAMUKKALE AÇIK SATRANÇ TURNUVASI KAPSAMINDA KENTE GELEN 24 ÜLKEDEN BİNİ AŞKIN SPORCU, ANTRENÖR VE YAKINLARI, DÜZENLENEN ÖZEL TURLA UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDEKİ PAMUKKALE TRAVERTENLERİ İLE HİERAPOLİS ANTİK KENTİ’Nİ KEŞFETTİ. BEYAZ CENNETİN BÜYÜLEYİCİ ATMOSFERİNDE TURNUVA STRESİ ATAN MİSAFİRLER, DENİZLİ’NİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNE TAM NOT VERDİ.

2. ULUSLARARASI PAMUKKALE AÇIK SATRANÇ TURNUVASI KAPSAMINDA KENTE GELEN 24 ÜLKEDEN BİNİ AŞKIN...