Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Sahne tozunu yutan öğrenciler büyüledi: Türkeli’de kahkaha tufanı

Sahne tozunu yutan öğrenciler büyüledi: Türkeli’de kahkaha tufanı

Sinop’un Türkeli ilçesinde bu yıl beşinci kez kapılarını açan Eğitim ve Kültür Günleri, sanatsal bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Ortaokulu Tiyatro Grubu tarafından sahneye taşınan Çatlak Aile adlı oyun, izleyicilerden tam not aldı.

Sinop’ta düzenlenen Eğitim ve Kültür Günleri, genç yeteneklerin sergilediği tiyatro performansıyla renkli anlara sahne oldu.

Sinop’un Türkeli ilçesinde bu yıl beşinci kez kapılarını açan Eğitim ve Kültür Günleri, sanatsal bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Ortaokulu Tiyatro Grubu tarafından sahneye taşınan Çatlak Aile adlı oyun, izleyicilerden tam not aldı. Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen gösterimde öğrenciler, sergiledikleri başarılı performansla hem velilerin hem de arkadaşlarının beğenisini kazandı.

Hem güldürdü hem düşündürdü

Yönetmen koltuğunda Yalçın Önal’ın oturduğu eser, aile içi ilişkileri mizahi bir dille ele alıyor. Aile yılı temasına uygun olarak hazırlanan oyun, günlük yaşamın içindeki komik detayları sahneye yansıtarak izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Önal, oyunun sadece eğlendirmekle kalmayıp aynı zamanda aile hayatının değerine dair önemli mesajlar taşıdığını vurguladı.

Profesyonellerden tam not

Gösterimi yakından takip eden isimlerden biri de Tuzla Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Sercan Keleş oldu. Genç oyuncuların sahne hakimiyetini ve oyunculuk becerilerini takdirle karşılayan Keleş, başarılı çalışmalarından dolayı ekibi tebrik etti.

Yeni gösterim için geri sayım

İlk gösterimiyle büyük ilgi gören Çatlak Aile, tiyatroseverlerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. Etkinlik takvimi kapsamında oyun, 5 Haziran Cuma günü saat 19.00’da tekrar Gençlik Merkezi Salonu’nda sahnelenecek. Bu kez ilçe halkının tamamına açık olacak gösterimin, yoğun ilgi görmesi bekleniyor.