Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen tiyatro şöleni, gençlerin sanatsal yeteneklerini gözler önüne sererken izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, uzun süredir hazırlandıkları "Ah Şu Gençler" adlı oyunla sahneye çıktı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen ve gelenekselleşen etkinliğin 17’ncisi, bu yıl da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Salonu tamamen dolduran davetliler, genç oyuncuların performansına tanıklık etti.
Eğitimde sanatın gücü
Oyunun yönetmen koltuğunda oturan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Özden Özmen, tiyatronun bir eğitim aracı olarak önemine vurgu yaptı. Özmen, sahne sanatlarının öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine ve toplumsal değerleri içselleştirmelerine büyük katkı sağladığını belirterek, sahnedeki başarılarından dolayı öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirdi.
Gençlerin gözünden hayat
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Yavuz ve Hüseyin Güneş’in yanı sıra çok sayıda eğitimci ve velinin takip ettiği gösteride, gençlik döneminin zorlukları ve hayata bakış açısı mizahi bir dille ele alındı. Hem güldüren hem de düşündüren sahnelerle dolu olan oyun, izleyicilerden tam not alırken, öğrenciler sahnede sergiledikleri özgüvenli duruşla büyük alkış topladı. Performanslarını başarıyla tamamlayan gençler, sanatsal bir üretimde bulunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.