Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Telkari gümüş DİKA desteğiyle ABD pazarına açıldı

Telkari gümüş DİKA desteğiyle ABD pazarına açıldı

Mardin merkezli Roza Silver, DİKA'nın desteğiyle ABD'den uluslararası e-ihracat siparişi aldı.

Mardin’de faaliyet gösteren Roza Silver, Dicle Kalkınma Ajansı desteğiyle ilk uluslararası e-ihracat siparişini Amerika Birleşik Devletleri'nden aldı.

Ajansın "2025 Yılı Teknik Destek Programı" kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, işletmeye dijital reklam ve pazarlama yönetimi, e-ticaret altyapısı kurulumu, küresel ödeme sistemleri entegrasyonu, uluslararası lojistik ve müşteri ilişkileri ile e-ihracat mevzuatı alanlarında eğitim ve danışmanlık sağlandı. Bu destekler sayesinde Mardin’in geleneksel telkari gümüş işçiliği, uluslararası pazarlara açıldı ve işletme dijital dönüşüm sürecini tamamlayarak küresel rekabete uyum sağladı.

Ayrıca, bu adımın, bölgenin kültürel mirası arasında yer alan telkâri zanaatının dünya pazarlarına taşınması açısından önemli bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.

MARDİN’DE FAALİYET GÖSTEREN ROZA SİLVER, DİCLE KALKINMA AJANSI DESTEĞİYLE İLK ULUSLARARASI...

MARDİN’DE FAALİYET GÖSTEREN ROZA SİLVER, DİCLE KALKINMA AJANSI DESTEĞİYLE İLK ULUSLARARASI E-İHRACAT SİPARİŞİNİ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDEN ALDI.