Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Tunceli Müzesi, 2026 DASA Ödülü'ne aday gösterildi

Tunceli Müzesi, 2026 DASA Ödülü'ne aday gösterildi

Tunceli Müzesi, 2026 DASA Ödülü'ne aday gösterildi. Sonuçlar, Eylül'de İspanya'da yapılacak toplantıda açıklanacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tunceli Müzesi’nin 2026 DASA Ödülü’ne aday gösterildiğini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı, müzenin uluslararası başarılarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Ersoy, "Tunceli Müzemiz, Avrupa’nın en saygın müzecilik ödüllerinden biri olan 2026 DASA Ödülü’ne aday gösterildi. Askeri bir kışlayı restore ederek Türkiye’nin önemli kent ve arkeoloji müzelerinden biri haline getirdiğimiz Tunceli Müzemiz, Avrupa Müze Akademisi (EMA) tarafından eğitim, öğrenme olanakları ve ziyaretçi deneyimi kriterleri esas alınarak verilen ’Öğrenme Fırsatlarında Avrupa’nın En İyi Müzesi’ ödülü için ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek" dedi.

Akademi jürisinin ilk değerlendirme aşamasını başarıyla geçen Tunceli Müzesi, ‘2026 DASA Ödülüne Aday Müze’ unvanını aldı. Daha önce 2022 yılında Avrupa Yılın Müzesi (EMYA) ve 2023 yılında Avrupa Müze Akademisi tarafından verilen Luigi Micheletti Ödülü’nde finale kalan müze, önemli başarılarına devam ediyor.

2026 DASA Ödülü’nün kazananı, 24-26 Eylül tarihlerinde İspanya’nın Alicante kentinde düzenlenecek Avrupa Müze Akademisi yıllık toplantısında açıklanacak. Bu başarıda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarını ve Bakanlığın müzecilik vizyonunu yaşatan herkesi tebrik eden Bakan Ersoy, bu hedefin uluslararası müzecilik alanında Türkiye’nin temsil gücünü artıracağını vurguladı.

Tunceli Müzesi DASA'ya aday gösterildi

Tunceli Müzesi DASA'ya aday gösterildi