Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Vakıf mirasına yakın takip: Vali Baruş’tan bölge müdürlüğüne kritik ziyaret

Vakıf mirasına yakın takip: Vali Baruş’tan bölge müdürlüğüne kritik ziyaret

Tarihi mirası koruma seferberliği Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Iğdır, Ağrı ve Ardahan illerini kapsayan geniş bir hizmet ağını yöneten Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vali Aydın Baruş’u ağırladı.

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün geniş bir coğrafyada yürüttüğü restorasyon ve sosyal yardım projelerini yerinde inceleyen Vali Aydın Baruş, tarihi değerlerin korunması ve vakıf kültürünün geleceğe taşınması için yürütülen çalışmaları mercek altına aldı.

Tarihi mirası koruma seferberliği

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Iğdır, Ağrı ve Ardahan illerini kapsayan geniş bir hizmet ağını yöneten Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vali Aydın Baruş’u ağırladı. Bölge Müdürü Murat Uslu’dan kurumun faaliyetleri hakkında detaylı bir sunum alan Vali Baruş, bölgedeki mazbut ve mülhak vakıfların durumunu, vakfiyelerin hayır şartlarının yerine getirilme süreçlerini ve vakıf kültürünün yaşatılması adına atılan adımları değerlendirdi.

Ekonomiye kazandırma ve restorasyon projeleri

Toplantıda sadece geçmişin mirası değil, kurum envanterinde bulunan taşınmazların güncel yönetimi de masaya yatırıldı. Taşınmazların ekonomiye kazandırılması, vakıf temsilcilerine yönelik mevzuat eğitimleri ve mülklerin korunmasına dair stratejiler detaylandırıldı. Özellikle tarihi yapıların restorasyon süreçlerinin hızlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında yürütülen projeler, görüşmenin ana gündem maddeleri arasında yer aldı.

Sosyal dayanışma vurgusu

Vakıf medeniyetinin temel taşı olan sosyal yardımlaşma kültürünün güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirten Vali Baruş, kurum personelinin özverili çalışmalarının toplumsal dayanışma için kritik bir rol oynadığını ifade etti. Ziyaretin sonunda, bölgedeki kültürel ve sosyal dokunun korunması için gösterilen gayretlerden dolayı memnuniyetini dile getiren Baruş, tüm müdürlük çalışanlarına başarı temennilerini iletti.