'Yan Yana' sergisi, Beyoğlu'ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde 12 Temmuz'a kadar sanatseverler ile buluşuyor. Bu sergi, Melahat-Eşref Üren ve Eren-Bedri Rahmi Eyüboğlu çiftlerinin eserlerinden oluşuyor.
Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu ve özel koleksiyonlardan derlenen eserlerin bulunduğu sergide, tabloların yanı sıra mektuplar, karikatürler, şiirler, eskizler ve belgeler de yer almakta. Küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kayaalp ve Ömer Faruk Şerifoğlu'nun üstlendiği bu özel sergi, müzenin ikinci ve üçüncü katlarında sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, İstiklal Caddesi No:144 adresinde yer almakta olup, sergi 12 Temmuz'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Müze, salıdan cumaya 10.00-19.00, cumartesi ve pazar günleri 12.00-19.00 saatleri arasında açıktır.
Üren çiftinin seçkisi Ankara'da sergilenecek
'Yan Yana' sergisinin Melahat-Eşref Üren seçkisi, 1 Ağustos'tan itibaren Ankara Ulus'ta, İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin içindeki Ankara Sanat Galerisi'nde sanatseverlere sunulacak. Bu sergi, Ankara'daki sanat tutkunları için ayrı bir heyecan kaynağı olacak.
Serginin İş Sanat koordinasyonunda hazırlanan iki ciltlik kitabına Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın kitabevleri ile internet sitesinden, RHM Dükkan'dan ve seçkin kitapçılardan ulaşmak mümkün. Kitaplar, özel kutusunda bir arada sunulmakta olup, ayrı ayrı da satın alınabilir.

EYÜBOĞLU VE ÜREN ÇİFTLERİNİN İLHAM VEREN SANAT SERÜVENLERİ 12 TEMMUZ’A DEK BEYOĞLU’NDA İZLENİYOR. SERGİNİN MELAHAT-EŞREF ÜREN SEÇKİSİ, AĞUSTOS’TA BAŞKENTTEKİ SANATSEVERLERLE BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR.
