Sunucu Nur Tuğba Namlı, Ürek’in ablalarına yönelik sorularında, İstanbul ve Bodrum’daki evlerdeki eşyaların durumu, kürklerin satılıp satılmadığı ve kasadaki bilekliklerin kimde olduğu gibi konulara değinmişti. Bu açıklamalar, basın ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Aileden İlk Açıklama
Fatih Ürek’in ablaları Selvi Ürek ve Nurgül Fırat, iddialara ilişkin Gece Muhabiri Samet Aday’a açıklamalarda bulundu. Selvi Ürek, evin taşınması sürecinin tamamen mahkeme ve avukat gözetiminde yapıldığını belirtti.
Selvi Ürek, yaptığı açıklamada, “Hiçbir şekilde hiçbir şeye dokunmadık. Sadece bir evini taşıdık. Ataşehir’deki evine mahkemenin belirlediği taşıyıcılarla gidildi ve her şey sayıldı. Eşyalar hâlâ vasisinde ve yedieminde bulunuyor. Kürklerin durumu hakkında bilgimiz yok, evinde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Aile Mezarlığı Hakkında Bilgi
Nurgül Fırat, 2015 yılında Fatih Ürek’in aile mezarlığı aldığını açıkladı. Fırat, mezarlığın abla ve ailesi için temin edildiğini belirterek, “Fatih artık aile mezarlığında bulunuyor” dedi. Bu açıklama, sanatçının aile planlaması ve miras düzenlemeleri konusunda bilgi verdi.
Ablaların Talebi
Ürek’in ablaları, ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayarak medyadan ve sosyal medya kullanıcılarından “aileye saygı gösterilmesi” yönünde çağrıda bulundu. Ablalar, sanatçının anısına uygun şekilde anılmasını ve konunun spekülasyona konu edilmemesini talep etti.