İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Magazin Alihan'dan Sibel Can'a alıntı parça davası

Alihan'dan Sibel Can'a alıntı parça davası

Daha önce Ajdar'a attığı tokatla gündeme gelen Alihan bu kez de Sibel Can ile karşı karşıya. Daha önce Bu Kadın Neden Ağlıyor isimli şarkının kendisine ait olduğunu süren Alihan 2.5 yıl sonunda çıkan ikinci bilirkişi raporunda bu iddiasını güçlendirmişti. İtiraz edilen rapor karşısında dava açılacak.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Onur Akay, “Alihan, MESAM Teknik Bilim Kurulu’ndan aldığı şarkının kendisine ait olduğunu gösteren belgeden sonra bilirkişi raporunu da almıştı ve ilk raporda Alihan haklı bulunmuştu. Ancak mahkemede bu rapora itiraz edilmişti. 2,5 yıldır süren mahkemede ikinci bilirkişi raporunun da sonucu belli ve ‘Kış Masalı’ şarkısının müziği artık kesin olarak Alihan’a ait" ifadelerini kullandı. Onur Akay, şarkıcı Alihan’ın, Sibel Can’a 500 bin dolarlık dava açacağını duyurdu.

'AFFETMEYECEĞİM'
Sibel Can’a ilk tazminat davasını açma nedenini anlatan Alihan, “Sibel Can’ı affetmeyeceğim.

Artık ‘Kış Masalı’ isimli şarkımı televizyonda ve sahnede okuyamayacak. Sibel Can benim kalbimi çok kırdı.

Bu şarkımdan milyon dolarlar kazandı, şimdi ben de hakkımı istiyorum.

Sibel Can’a 500 bin dolarlık dava açıyorum. Benim iyi niyetlerimi öldürdüler.Sibel Can göründüğü gibi biri değil. Benim hakkımı yediler. 14 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi’nde kutlama yapacağım" dedi.  

Şarkıcı Alihan, 'Çikita Muz' ve 'Nane Nane' gibi ilginç sözleri olan şarkılar seslendiren Ajdar'la yaşadığı kavgayla da gündeme gelmişti.

2007 yılında, bir karaoke barda meydana gelen olayda, Ajdar; söylediği sözlere sinirlenen Alihan'dan yumruk yemişti.