Başak Sayan ve Azra Kohen arasındaki hukuki süreç, intihal iddialarından sosyal medya hakaretlerine kadar uzanan bir dizi dava ile devam etti.

İlk Davada Reddedilen İntihal İddiası
Başak Sayan, 2011’de yayımlanan "Bağlanma Korkusu" kitabıyla Azra Kohen’in 2013’te yayımladığı "Fi" adlı romanı arasında benzerlik olduğu iddialarını gündeme getirdi. Sayan, Kohen’in eserinden intihal yaptığını öne sürerek 1.5 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Ancak mahkeme, Sayan’ın intihal iddialarını reddetti ve 150 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.
Sosyal Medyada Hakaret ve Hapis Cezası
Davanın ardından, Azra Kohen, Başak Sayan hakkında "tescilli yalancı" ve "iftiracı" gibi ifadeler kullanarak sosyal medyada hakaretlerde bulundu. Bu sözler üzerine Başak Sayan, Kohen hakkında hakaret davası açtı. Mahkeme, Kohen’i 2 ay 27 gün hapis cezasına çarptırdı ancak cezanın açıklanması geri bırakıldı. Böylece Kohen’in cezası infaz edilmeden ertelendi.