Türkiye’nin sevilen komedyenlerinden Baturay Özdemir, hem sahnede hem dijitalde fırtına gibi esmeye hazırlanıyor. Sağlıklı yaşam yolculuğuna adım attığını belirten Özdemir, yakın dönemde çok konuşulacak iki büyük projeyi duyurdu.
İki yıldır kapalı gişe oynayan stand-up gösterisi "Şeytan Çocuk", dijital platforma taşınıyor. Gösteri, 29 Nisan Salı günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde özel bir çekimle kayda alınacak. Özdemir, “Bu gösteri isminde kuşaklar arası çatışmayı ve çocukluk dönemimi esprili bir dille ele aldım,” dedi.

Gösterisine büyük ilgi olduğunu ve hiç pazarlama yapmadan en çok bilet satan komedyen ödülünü aldığını söyleyen Özdemir, samimiyetin gücüne dikkat çekerek şu sözleri kullandı:
“İzleyicim tekrar tekrar geliyor. Bu iş gönülden yapılırsa karşılık bulur.”
EKRANLARA AYRANCI’DAN GERÇEK BİR KOMEDİ GELİYOR
Sanat hayatına yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan Özdemir, bir dizi projesi üzerinde çalıştığını da açıkladı. Dizi, Ankara Ayrancı’da geçen ve toplumun içinden gerçek hikâyeleri mizahla harmanlayan bir yapım olacak.
Özdemir, “Babam jandarma olduğu için Türkiye’yi adeta karış karış gezdik. Ankara’daki yaşantım, hikâyelerimin kaynağı oldu. Bu dizi abartıdan uzak, tamamen hayatın içinden olacak,” diyerek yerli yapımlara olan katkısını vurguladı.
Sinemadaki ekonomik zorluklara rağmen üretmeye devam eden sanatçılarımıza bir örnek teşkil eden Özdemir, dijitalde de kaliteli içerik üretme sorumluluğu taşıdığını belirterek “Vicdanımın el verdiği işi yaparım,” mesajı verdi.
“İhaneti Artık Çok Önemsiyorum”
Özel hayatına dair soruları da es geçmeyen Özdemir, popülerliğin getirdiği sorumluluğun farkında. Eskiden önemsemediği ihaneti artık hassasiyetle değerlendirdiğini vurgularken, toplumsal vicdan üzerine çarpıcı bir tespitte bulundu:
“Gülmek daha zor çünkü vicdanlıyız. Vicdanlı insanlar her şeye gülemez.”