İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Magazin 'Boğuştuk' Savunması Çürüdü! Kritik Kayıtlar Ortaya Çıktı

'Boğuştuk' Savunması Çürüdü! Kritik Kayıtlar Ortaya Çıktı

Ümraniye’de genç futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Katil zanlısının ifadesi ile olay anına ait kayıtlar arasındaki çelişki dikkat çekti.

Ümraniye’de yaşanan ve genç futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Katil zanlısı Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun emniyette verdiği ifade ile olay anına ait sesli kayıtların çelişmesi dikkat çekti.

Zanlıdan Dikkat Çeken Savunma

Gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Alaattin Kadayıfçıoğlu, emniyetteki ifadesinde olayın bir boğuşma sırasında gerçekleştiğini öne sürdü.

Kadayıfçıoğlu ifadesinde, silahın istem dışı patladığını savunarak, “Boğuşma esnasında silah bir anda patladı, ben kesinlikle ateş etmedim” dedi. Olayın şokuyla ne olduğunu anlayamadığını ve hızla olay yerinden uzaklaşmak istediğini dile getirdi.

Kayıtlar İfadeyi Çürüttü

Ancak olay anına ilişkin ortaya çıkan sesli kayıtlar, zanlının savunmasını boşa çıkardı.

Yayınlanan kayıtlarda, Kadayıfçıoğlu’nun araca yaklaşır yaklaşmaz yaklaşık 4 saniye içinde ateş açtığı ve herhangi bir boğuşmanın yaşanmadığı tespit edildi. Bu durum, soruşturmanın seyrini değiştiren kritik bir gelişme olarak değerlendirildi.

Tutuklamalar Peş Peşe Geldi

Soruşturma kapsamında aralarında Alaattin Kadayıfçıoğlu, Aleyna Kalaycıoğlu ve İzzet Yıldızhan’ın da bulunduğu 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Kalaycıoğlu’ndan Olay Anına İlişkin Açıklama

Cinayeti azmettirmek suçlamasıyla tutuklanan Aleyna Kalaycıoğlu da ifadesinde olay anını anlattı. Kimseyi yönlendirmediğini savunan Kalaycıoğlu, olay yerine farklı bir amaçla gittiklerini belirtti.

Kalaycıoğlu ifadesinde, “Canbay’ın köpeğini vermeye gittik. Orada araçta Canbay’ı görünce Alaattin araçtan indi ve diğer araca ateş etti” dedi. Olayın ardından araçla uzaklaştıklarını ve kendisinin yol üzerinde indiğini söyledi.

Soruşturmada Kritik Süreç Devam Ediyor

Ortaya çıkan kayıtlar ve ifadeler arasındaki çelişkiler, dosyada yeni değerlendirmelerin yapılmasına neden oldu.

Yetkililer, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.