Kıbrıs'taki 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde Grand Opera Otel'de sahne alan ünlü sanatçı Derya Bedavacı, konser öncesinde gazetecilere samimi açıklamalarda bulundu. Bedavacı, hem müzik yaşamına dair detayları paylaştı hem de milli değerlere olan bağlılığını dile getirdi.
Yoğun bir sahne programı olduğunu belirten Bedavacı, haftanın beş günü sevenleriyle buluştuğunu aktardı. Sanatçının şarkı üretimindeki en büyük motivasyon kaynağı ise 20 yıllık hayat arkadaşı ve aynı zamanda orkestra şefi olan eşi Murat. Bedavacı, şarkılarının çoğunu eşine adadığını ve bu birlikteliğin sanat hayatına yön verdiğini ifade etti.
Magazin dünyasının ışıltısından uzak durmayı tercih ettiğini vurgulayan Derya Bedavacı, müzikal kimliğini ise "damar müziğin insanı" ve "Müslümcü" olarak tanımladı. Arabesk müziğin kökeninin bu damardan geldiğine inandığını söyleyen sanatçı, kendisini Sibel Can ya da Ebru Gündeş gibi isimlerle kıyaslanmak istemediğini belirtti. Herkesin kendi değerine sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür karşılaştırmalara karşı olduğunu açıkça dile getirdi.
Geçmişte kısa bir oyunculuk deneyimi de olan Bedavacı, bir diziye konuk oyuncu olarak katılmaktan keyif aldığını ifade etti. Yakın zamanda gelen bir film projesini ise yoğun programı nedeniyle kabul edemediği için pişmanlık duyduğunu söyledi. Projede canlandırması istenen ismin, Türk müziğinin kıymetli sanatçılarından Gönül Akkor olduğunu da ekledi.
Sözlerinin sonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuna değinen Derya Bedavacı, duygularını şöyle özetledi: "Ben Cumhuriyet kadınıyım. Sahneye çıkarken, şarkılarımı söylerken Atatürk'ün gösterdiği yolda yürüyorum. Özgürlüğümüzü, bayrağımızı ve kadınlarımızı koruyup kollamalıyız." Bu sözlerle hem sanata hem de toplumsal değerlere olan saygısını bir kez daha gösterdi.