İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Magazin Ebru Yaşar'dan Harbiye'de şıklık yarışı: Yapay zekaya karşı önlem

Ebru Yaşar'dan Harbiye'de şıklık yarışı: Yapay zekaya karşı önlem

Yıllar sonra Harbiye Açıkhava sahnesine çıkan Ebru Yaşar, sahne performansıyla büyüledi. Yapay zekaya karşı hukuki savaş başlatan sanatçı, "Prenses erkekler yaratmayalım" dedi.

Türk müziğinin güçlü yorumcusu Ebru Yaşar, Viva Event organizasyonuyla gerçekleşen konserde Harbiye Açıkhava’da hayranlarıyla buluştu. 

Biletleri günler öncesinden tükenen gecede Yaşar, 250 kişilik bir ekiple hazırlanan görsel şovu ve hit şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz bir deneyim sundu. Sahnede iki farklı özel tasarım kostüm tercih eden sanatçı, "Harbiye’nin bir ağırlığı ve zarafeti var; buraya gelen seyircime özenle hazırlanılmış bir dünya sunmak istedim" diyerek heyecanını paylaştı.

Gecenin en dikkat çeken anlarından biri, Ebru Yaşar’ın son dönemin popüler tartışması yapay zekâ konusundaki sert çıkışı oldu. Teknolojinin sanatın ruhunu esir almasına karşı olduğunu belirten sanatçı, sesinin izinsiz kullanılmaması için hukuki önlemler aldığını açıkladı. Yaşar, "Bugünlere kolay gelmedik; sanatın ruhunun yapay zekâya teslim edilmesini doğru bulmuyorum" sözleriyle tüm müzisyenleri hassas olmaya davet etti.

"Prenses erkekler yaratmayalım" tavsiyesi

Konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen ünlü sanatçı, kadın-erkek ilişkilerine dair çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Genç kadınlara seslenen Yaşar, "Güçlü kadın olacağız diye prenses erkekler yaratmayalım. Biraz da erkekler emek versin. Gerçek seven navigasyon gibidir, yolunu kaybetmez. Öyle ghostinge (aniden iletişimi kesme) gelmez" diyerek toplumsal bir mesaj verdi.

Müzikal çalışmalarına hız kesmeden devam eden sanatçı, 6 genç yetenekle gerçekleştirdiği düet projelerinin yakında YouTube’da yayınlanacağını müjdeledi. Gecenin sürprizi ise Amo988 oldu; ikili "Elini Ver" şarkısında yaptıkları düetle binlerce kişiden büyük alkış aldı.