İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Magazin Ela Rümeysa Cebeci ikinci kez hâkim karşısında! Sadettin Saran mesajlarını böyle açıkladı

Ela Rümeysa Cebeci ikinci kez hâkim karşısında! Sadettin Saran mesajlarını böyle açıkladı

Ela Rümeysa Cebeci, Sadettin Saran ile yaptığı yazışmaların yanlış yorumlandığını öne sürerek suçlamaları reddetti. Mahkeme başkanının uyuşturucu kullanımına ilişkin soruları üzerine ise daha önceki ifadelerine açıklık getirdi ve beraatini talep etti.

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran ile Ela Rümeysa Cebeci'nin uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ya da sağlama suçlamasıyla yargılandığı davada ikinci duruşma görüldü. İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan Cebeci katıldı. Duruşmalara katılma zorunluluğu kaldırılan Sadettin Saran ise mahkemede hazır bulunmadı.

Hakkında yöneltilen suçlamalara ilişkin savunma yapan Cebeci, Sadettin Saran ile arasındaki ilişkinin geçmişine ve WhatsApp yazışmalarına değindi. İkilinin uzun yıllara dayanan bir tanışıklığı olduğunu belirten Cebeci, mesajların suç unsuru olarak değerlendirilmesine karşı çıktı.

Sadettin Saran ile WhatsApp mesajları hakkında ne söyledi?

Mahkemede en çok dikkat çeken konulardan biri, Cebeci ile Sadettin Saran arasında geçtiği belirtilen WhatsApp yazışmaları oldu. Cebeci, mesajların uyuşturucu madde ticaretiyle bağlantılı olmadığını savundu.

Saran ile yaklaşık yedi yıldır tanıştıklarını anlatan Cebeci, ilişkilerinin farklı dönemlerde sevgililik ve arkadaşlık şeklinde devam ettiğini ifade etti. Aralarındaki yazışmaların samimi bir iletişim ve karşılıklı mizah çerçevesinde gerçekleştiğini belirten Cebeci, mesajlarda izledikleri filmlere ve hatıralarına gönderme yapan repliklerin bulunduğunu söyledi.

Cebeci, yazışmaların bağlamından koparılarak değerlendirildiğini öne sürerken, Saran'a yönelik olumlu duygularının devam ettiğini de dile getirdi.

Mahkeme başkanından uyuşturucu kullanımıyla ilgili soru

Duruşmada Cebeci'ye daha önce uyuşturucu madde kullanmadığını ve böyle bir maddeyle karşılaşmadığını söylediği hatırlatıldı. Mahkeme başkanı, dosyadaki yazışmalara işaret ederek bu ifadelerle mesajlar arasında nasıl bir bağlantı bulunduğunu açıklamasını istedi.

Cebeci, sorular üzerine daha önceki beyanına ilişkin açıklama yaptı. Hayatında yalnızca bir kez deneme amacıyla bir madde kullandığını belirten Cebeci, bunun kokain olarak nitelendirilebilecek bir madde olmadığını savundu. Söz konusu ürünün yurt dışında bir tütün ürünleri mağazasından temin edildiğini ve kendisine farklı şekilde sunulduğunu ileri sürdü.

Mahkeme başkanı ise Cebeci'nin sözünü ettiği maddenin likit esrar olduğunu belirterek konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Böylece duruşmada uyuşturucu kullanımına ilişkin ifadeler de gündeme geldi.

Ela Rümeysa Cebeci suçlamaları kabul etmedi

Cebeci, savunmasının devamında uyuşturucu madde ticareti yapmadığını ve kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Kendisinden alınan örneklerde uyuşturucu madde tespit edilmediğini öne süren Cebeci, hayatı boyunca kokain kullanmadığını ifade etti.

Mesleki yaşamında disiplinli bir hayat sürdürdüğünü belirten Cebeci, yaşanan süreç nedeniyle üzüntü duyduğunu dile getirdi. Hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Cebeci, mahkemeden beraatine karar verilmesini istedi.

Davanın ikinci duruşmasında Cebeci'nin savunması ve Sadettin Saran ile arasındaki yazışmalara ilişkin açıklamaları öne çıktı. Yargılamanın bundan sonraki aşamalarında mahkemenin dosyadaki delilleri ve tarafların beyanlarını değerlendirmesi bekleniyor.