Dünyanın en prestijli sinema etkinliklerinden Venedik Film Festivali, bu yıl kırmızı halı yerine politik tartışmalarla gündeme geldi. “In The Hand of Dante” filminin başrol oyuncusu Gal Gadot’un festivale katılmayacağı açıklandı.
Ünlü yıldızın, İsrail’in Gazze operasyonlarına verdiği destek algısı nedeniyle yoğun tepki çektiği, sanatçı gruplarının da festival yönetimine çağrı yaptığı belirtildi. Özellikle Artists4Palestine adlı oluşumun, “soykırımı destekleyen hiçbir isme festivalde yer verilmemeli” çıkışı sonrası yönetim üzerinde baskı arttı.
Festival Başkanı Alberto Barbera yaptığı açıklamada, Gal Gadot’un programdan çıkarıldığını doğruladı. Barbera, “Gazze ve Filistin’de yaşananlar karşısında derin üzüntümüzü defalarca dile getirdik. Çocukların ve sivillerin ölmesi, bu savaşın en trajik sonucu” sözleriyle dikkat çekti.
Öte yandan cumartesi günü yapılması planlanan Filistin yanlısı protesto gösterilerinin festival atmosferini gölgeleyebileceği konuşuluyor. Organizasyon çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, Gal Gadot’un yokluğunun prömiyere nasıl yansıyacağı şimdiden merak konusu.