Eski manken ve oyuncu Hande Ataizi, Hülya Avşar’ın başrolünde yer aldığı Aynı Yağmur Altında dizisine dair açıklamalarda bulundu. Ataizi, diziyi “berbat” olarak nitelendirirken, kendisi olsaydı böyle bir işin içinde yer almayacağını belirtti.
Hande Ataizi diziyi eleştirdi
Hande Ataizi, Aynı Yağmur Altında dizisine ilişkin açıklamalar yaptı. Kameralar karşısında konuşan Ataizi, diziyi izlediğini ve senaryosunu değerlendirerek “Dizi berbat gerçekten” ifadelerini kullandı. Ataizi, kötü bir işin içinde olmanın kendi ruhuna ters olduğunu da sözlerine ekledi.
Hülya Avşar rolüne yanıt
Diziye dair sorulan “Bu dizide Hülya Avşar’a gelen rol size gelse oynar mıydınız?” sorusuna Hande Ataizi, “Allah korusun. Kötü bir işin içinde olmak bana ters. Ben iyi işlerin içinde olmak istiyorum” yanıtını verdi. Ataizi’nin açıklamaları, dizinin eleştirilen yönlerine dikkat çekti.
Dizinin konusu
Aynı Yağmur Altında, Londra’da bir Gazza protestosu sırasında yolları kesişen Rosa ve Ali’nin hikayesini merkezine alıyor. Hikaye, İstanbul’da iki karakterin yeniden karşılaşması ve aralarındaki imkansız aşkı anlatıyor.
Rosa karakteri, insan hakları mücadelesine kendini adamış bir figür olarak, geçmişteki sırları ve sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye geliyor. Rosa ve Ali’nin ilişkisi, Ali’nin geleneksel ve kalabalık ailesiyle karşı karşıya gelmesiyle sınavdan geçiyor. Rosa karakterini Nilsu Berfin Aktaş, Faziler Aydan’ı ise Hülya Avşar canlandırıyor.
Eleştirinin odağı dizinin senaryosu
Hande Ataizi, eleştirilerini dizinin senaryosu üzerinden yoğunlaştırdı. Dizinin senaryosunun kendisine ters geldiğini ve kötü bir işin içinde yer almak istemediğini vurguladı. Ataizi, açıklamalarında diziyi ve içinde yer alan karakterleri değerlendirirken sert ifadeler kullandı.