Ünlü sanatçı Koray Avcı, Hassan Dekor firmasının dünyanın dört bir yanından gelen bayilerinin ikinci kuşak temsilcileri için düzenlediği "Hassan Next Generation Summit" gala gecesinde Çırağan Sarayı’nda sahne aldı.
Yaklaşık 2,5 saat süren sahne performansıyla davetlilere unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı, konser öncesinde magazin basınının sorularını yanıtladı. Gecede ayrıca, firmanın kurucusu Dilaver Hasdemir tarafından 2017 yılında faaliyete geçirilen Sabah Vakfı aracılığıyla her bayi adına bir öğrencinin yıllık eğitim bursunun üstlendiği açıklandı. Anlamlı sosyal sorumluluk projesi konuklardan büyük alkış aldı.
"Üretmek ve sahnede olmak istiyorum"
Gelecek dönem projeleri hakkında konuşan Koray Avcı, yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu belirtti. Avrupa turnesini yeni tamamladıklarını ifade eden sanatçı, "Konserlerimiz hız kesmeden devam edecek. Son olarak '12' adlı albümümü müzikseverlerle buluşturdum, şimdi yeniden stüdyoya girmeye hazırlanıyorum. Yeni şarkılar yolda. Arada Fethiye ve Göcek’e gidip kısa tatiller yapıyorum ama bana 3-4 gün dinlenmek yetiyor. Çok oturunca kendime gelemiyorum. Sürekli üretmek ve sahnede olmak istiyorum. Ekip olarak vlog çekimleri yapıyor, kamp içerikleri planlıyoruz. Akustik cover çalışmalarımız da olacak. Koşarak değil, sağlam adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz" dedi.
Yapay zeka teknolojisine Neşet Ertaş örneği
Son dönemde müzik sektöründe sıkça tartışılan yapay zeka teknolojisi hakkında da önemli değerlendirmelerde bulunan Avcı, teknolojinin geri dönülemez bir noktaya ulaştığını vurguladı. Yapay zeka destekli müzik projelerine ve kliplere açık olduğunu belirten şarkıcı, işin duygusal boyutuna dair çarpıcı bir sınır çizdi.
"Cahildim dünyanın rengine kandım" eserini örnek gösteren Koray Avcı, "Ben eski taraftayım. Gerçek ölümsüzlük, ustaların aramızdan ayrıldıktan sonra da nesiller boyu dinlenmeye devam etmesiyle olur. İnsanların değeri ne yazık ki çoğu zaman yaşarken bilinmiyor. O derin duyguları yapay zekanın yakalaması için daha çok yolu var. Yapay zeka; Neşet Ertaş, Volkan Konak, Kazım Koyuncu ve Mahzuni Şerif gibi ozanların, sanatçıların ruhunu asla veremez" ifadelerini kullandı.