NOW’ın yeni sezon projeleri arasında öne çıkan Sahtekarlar, özellikle güçlü oyuncu kadrosu ve hikâyesiyle dikkat çekmişti. Ancak dizinin senaristi Sema Ergenekon’un projeden ayrılmasının ardından senaryo ekibinde yaşanan değişim, reytinglere de yansıdı.
Sektör kaynaklarına göre, hikâyedeki yön değişikliği ve tempo farklılığı izleyici ilgisinde düşüşe neden oldu. İlk bölümlerde yakalanan ivmenin korunamaması, final iddialarını beraberinde getirdi.
NOW dizisi Sahtekarlar final yapacak mı?
Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Sahtekarlar için şu an alınmış net bir final kararı yok. Ancak kanal yönetiminin reyting performansını yakından takip ettiği belirtiliyor.
Düşüşün sürmesi halinde dizinin birkaç hafta içinde final yapabileceği konuşuluyor. Artan yapım maliyetleri ve reklam gelirlerindeki dalgalanma da karar sürecinde etkili faktörler arasında yer alıyor.
Burak Deniz ve Hilal Altınbilek’in dizisinin yerine hangi yapım gelecek?
Kulis bilgilerine göre, Sahtekarlar’ın olası finali durumunda yayın akışında değişiklik yaşanabilir. Üç bölümü çekilen Doktor Başka Hayatta dizisinin pazar akşamı ekranlara gelmesi planlanıyor.
Birsen Altuntaş, dizi ekibinin yaklaşık 20 gündür kanaldan yayın tarihiyle ilgili haber beklediğini aktardı. Bu gelişme, Sahtekarlar’ın geleceğiyle ilgili iddiaları daha da güçlendirdi.
Dizi sektöründe final rüzgârı
Son dönemde birçok yapım, düşük reyting ve artan prodüksiyon maliyetleri nedeniyle ekran yolculuğunu beklenenden erken tamamladı. NOW ekranlarında yayınlanan Sahtekarlar da bu riskle karşı karşıya olan projeler arasında gösteriliyor.
İzleyiciler ise Burak Deniz ve Hilal Altınbilek’in uyumunu beğendiklerini belirterek dizinin devam etmesini istediklerini sosyal medyada dile getiriyor. Önümüzdeki haftalarda açıklanacak reyting sonuçları, Sahtekarlar’ın kaderini belirleyecek gibi görünüyor.