Aile dizisinde hayat verdiği Devin karakteriyle büyük beğeni toplayan Serenay Sarıkaya, ekranlara kısa bir ara vermişti. Sessizliğini yeni bir projeyle bozan ünlü oyuncu, bu kez bağımsız sinema filmiyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sarıkaya’nın yeni adresi belli oldu: “Sevdiğim İnsanlar” adlı filmde başrol oynayacak.
Serenay Sarıkaya ile Doğuş Algün ilk kez buluşuyor
Serenay Sarıkaya, Altın Koza Film Festivali’nde ödüller toplayan “Ölü Mevsim” filmiyle adını duyuran genç yönetmen Doğuş Algün’ün yeni sinema projesinde kamera karşısına geçecek. İkilinin tanışıklığının temeli, geçtiğimiz yıl Adana Film Festivali’nde birlikte yer aldıkları jüri görevine dayanıyor.
O dönem başlayan sanat sohbeti, bu yıl bir iş birliğine dönüştü. Anlaşmanın sağlandığı haberleri, Sarıkaya hayranları arasında büyük heyecan yarattı.

Filmin adı belli oldu: Sevdiğim İnsanlar
Doğuş Algün’ün yazıp yöneteceği film, “Sevdiğim İnsanlar” adını taşıyor. Bir kasaba atmosferinde geçecek olan yapım, derinlikli karakterleri ve sade ama vurucu hikâyesiyle dikkat çekecek. Filmin, çekimlerinin tamamlanmasının ardından uluslararası ve yerli festivallere gönderileceği öğrenildi.
Serenay Sarıkaya, bu proje ile sadece oyunculuğuyla değil, bağımsız sinemaya katkısıyla da adından söz ettirecek gibi görünüyor.
Sarıkaya’dan iddialı dönüş
Televizyon projelerinde güçlü kadın karakterlerle öne çıkan Serenay Sarıkaya, Medcezir, Lale Devri, Fi, Aile gibi yapımlarla geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Yeni film projesi, oyuncunun farklı bir oyunculuk dilini yansıtacağı bir alan olarak yorumlanıyor.
Sarıkaya’nın hayranları, oyuncunun bu yeni karakterle neler yapacağını şimdiden merak etmeye başladı. Sosyal medyada “bağımsız sinemanın yeni yüzü” yorumları yapılmaya başlandı bile.