İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Magazin Tarihi Hıdırlık Kulesi'nde Tülin Şahin'li büyüleyici kapanış defilesi

Tarihi Hıdırlık Kulesi'nde Tülin Şahin'li büyüleyici kapanış defilesi

Antalya Fashion Week 2026, 1900 yıllık Roma anıtı Hıdırlık Kulesi'nde Cihan Nacar'ın tasarımları ve ünlü top model Tülin Şahin'in başmankenliğiyle son bulacak.

Türkiye’nin en büyük ve en prestijli moda etkinlikleri arasında yer alan Antalya Fashion Week (AFW 2026), bu yıl 9. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2 – 4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan dev organizasyon, Türkiye'nin önde gelen moda tasarımcılarının yanı sıra Rusya, Kazakistan ve Dubai'den katılacak tasarımcılarla birlikte uluslararası bir arenaya dönüşecek. Üç gün boyunca birbirinden iddialı koleksiyonlara ev sahipliği yapacak olan moda haftasının en büyük sürprizi ve kapanış şovu ise kentin en önemli tarihi simgelerinden birinde gerçekleştirilecek.

1900 yıllık Roma kulesi podyum olacak

Moda haftasının merakla beklenen 4 Haziran'daki kapanış defilesi, Antalya'nın simge yapılarından biri olan, Kaleiçi'ndeki yaklaşık 1900 yıllık geçmişe sahip Roma dönemi anıtı Hıdırlık Kulesi’nde yapılacak. Son dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çevresinde yürütülen arkeolojik kazı ve kültürel miras koruma projeleriyle yeniden kentin çekim merkezi haline gelen tarihi kule, modacı Cihan Nacar'ın sanatsal tasarımları için özel bir podyuma dönüştürülecek. Cihan Nacar'ın dev bir kadroyla tam 6 aydır üzerinde çalıştığı, el işçilikleri ve heykelsi formların öne çıktığı koleksiyonun açılışını ve kapanışını ise dünyaca ünlü tescilli model Tülin Şahin üstlenecek.

Klasik müzik notaları tasarımlara eşlik edecek

Tarih, moda ve sanatı tek bir potada eritmeyi hedefleyen bu özel gecede, podyumda tam 35 manken yürüyecek. Görsel şölene, Şef Sonat Coşkuner yönetimindeki Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Vivaldi'nin ölümsüz eserleriyle eşlik edecek. Sert hacimli taftalar ile akışkan kumaşların bir araya geldiği tasarımlarını tarihi bir atmosferde sergileyecek olmanın heyecanını paylaştığını belirten Cihan Nacar, "Mat dokuların içine gizlenen yüzde 100 el işçiliği parlak yansımalar, ışığı değil silueti öne çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü Allure Dergisi tarafından “Dünyanın En İyi ve En Güzel 50 Top Modeli” arasında gösterilen tek Türk manken olan Tülin Şahin ise çocukluğunun ve gençliğinin yaz tatillerini geçirdiği Antalya'da podyuma çıkmanın kendisi için çok derin bir anlam taşıdığını söyledi. Emy Organizasyon Kurucusu Eda Meltem Yılmaz da Arso Group ana sponsorluğunda, Antalya Valiliği, TGA ve Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü destekleriyle gerçekleşecek etkinlik sayesinde tüm moda dünyasının gözünün Antalya'ya çevrileceğini vurguladı.