İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Magazin Tolga Karel Ayşe Barım ve Sektör İddialarıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu!

Tolga Karel Ayşe Barım ve Sektör İddialarıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu!

Yaprak Dökümü dizisiyle hayatımıza giren Tolga Karel, Ayşe Barım ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karel, 15 Temmuz darbe girişiminden önce sektörde iki ayrı yapılanmanın bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin FETÖ yapılanması, diğerinin ise yurtdışı sermayesiyle desteklenen Ayşe Barım ve çevresi olduğunu ifade etti. FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında çökertilerek sektörden çıkarıldığını söyleyen Karel, Ayşe Barım ve ekibinin ise bu süreçten sonra güç kazandığını söyledi. Ayrıca Karel, 2015 yılında yer aldığı Kod Adı Koz adlı filmle ilgili olarak, bu filmin vizyona girmesinin ardından kariyerlerinin sonlanacağını önceden tahmin ettiklerini dile getirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sanatçılar ve oyuncuların menajerliğini üstlenen Ayşe Barım hakkında sosyal medya paylaşımları ve haberlerdeki iddiaları ihbar kabul ederek soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, pek çok ünlü isim ifade vermek zorunda kaldı. Bu süreçle ilgili olarak, Barım'ın ID İletişim'in kurucusu olarak sektördeki etkisi dikkat çekerken, Tolga Karel'den yeni yorumlar gelmeye devam ediyor.

Tolga Karel'den Önemli İfadeler açıklamalar!

Bir süredir oyunculuk kariyerine son verip ABD’de TIR şoförlüğü yapan Tolga Karel, sabah.com.tr'ye verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminden önce sektördeki iki farklı yapılanmadan bahseden Karel, “Bir taraf FETÖ’cülerdi, diğer taraf ise yurt dışı sermayesinin desteklediği Ayşe Barım ve onun çevresiydi” dedi. Karel, sektörden uzaklaşma kararını verirken, 2015 yılı ve FETÖ’nün etkilerine değindi.

FETÖ'ye Karşı 'Kod Adı: KOZ' Filminin Rolü

Karel, 2015 yılında rol aldığı Kod Adı: KOZ filminin FETÖ'nün karanlık yapısını ifşa eden ilk projelerden biri olduğunu vurguladı. "Cumhurbaşkanımıza duyduğumuz sevgiyle bu projede yer aldık," diyen Karel, filmdeki amaçlarının devletin içine sızan FETÖ'cüleri ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti. Karel, bu filmin ardından kariyerinin sonlanabileceğini tahmin ettiğini belirtti ve “Bu filmden sonra darbe girişiminin takvimi öne alındı" dedi. Karel, Kod Adı: KOZ'un başarısız FETÖ girişiminin erken patlak vermesinde etkili olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Sektördeki Yapılanmalar ve Geç Kalınmış Operasyon

Karel, sektördeki iki ana yapılanmayı şu şekilde tanımladı: "Bir taraf FETÖ, diğeri Ayşe Barım." Bu yapılanmaların sektördeki dengeyi nasıl değiştirdiğini anlatan Karel, FETÖ'nün çökmesiyle birlikte sektörün de çöktüğünü söyledi. Karel, "Şu an bu boşluğu diğer yapılar doldurdu. Bu yüzden geç kalınmış bir operasyon diyebilirim" dedi. Karel ayrıca, vatan sevgisiyle dolu olduğunu belirterek, sektöre geri dönme kararının ardındaki motivasyonu paylaştı: "Ben dönmedim, çünkü kendime başka bir yol seçtim."

Amerika Lobiciliği ve Türk Toplumuna Yönelik Eleştiriler

Karel, daha önce yaptığı açıklamalarda Amerika lobisi ve Ermeni sermayesinin Türkiye’deki medya yapımlarında etkili olduğunu öne sürmüştü. Disney, Netflix ve Amazon’un Türkiye’deki varlıklarını bu bağlamda eleştiren Karel, "Bu yapıların sürekli bir araya gelip Türk toplumunu yeniden dizayn etmeye çalıştığını" belirtti. Karel, Güney Kore'deki toplumsal değişimlere dikkat çekerek, benzer bir durumun Türkiye’de de yaratılmaya çalışıldığını vurguladı.