Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkı sağlayan projelere imza atan Tuğba Özay, son klibiyle yine adından söz ettiriyor. Sanatçının “Kafes” adlı yeni şarkısı için çektiği klip, hem sahne enerjisi hem de yaratıcı yönetmenliğiyle göz dolduruyor.
Birbirinden şık abiye kostümlerle kamera karşısına geçen Özay, hem otel odası gibi iç mekanlarda hem de açık alanlarda sergilediği dans performanslarıyla dikkatleri üzerine topladı. Klipte estetik görsellerle bütünleşen ritmik kurgu, izleyenlere görsel bir şölen sunuyor.
Özay’dan Çarpıcı Açıklamalar: “Bu Yaz Kafes Her Yerde!”
Klip sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özay, “Muhteşem bir ekip çalışmasıyla ortaya çok özel bir iş çıktı. Her detayı titizlikle planladık” dedi. Klibin çekim yeri olarak Kınalıada’yı tercih etmeleri hakkında ise “Klip için ruhu olan bir mekan arıyorduk. Kınalıada’nın büyüsü bu şarkıya çok yakıştı” ifadelerini kullandı.
Şarkının sözleri Özay’a ait olurken, bestesi ise İlkay Toktaş ile ortak bir çalışmanın ürünü. Sanatçı, bu projeyi kadın dayanışmasının güçlü bir örneği olarak tanımlıyor.

Yönetmen Erkan Nas İmzası, Fotoğraflar Buse Tirman’dan
Klibin yönetmenliğini, sanatçının uzun yıllardır birlikte çalıştığı başarılı yönetmen Erkan Nas üstlendi. Klip çekimleri sırasında farklı konseptlerde yapılan profesyonel fotoğraf çekimleri ise yıllardır Özay’la çalışan fotoğraf sanatçısı Buse Tirman tarafından gerçekleştirildi.
“Kafes” Yazın Hit’i Olmaya Aday
Seyhan Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşacak “Kafes”, 90’ların güçlü aranjör dokusunu günümüze taşıyan yapısıyla nostaljiyle modernizmi buluşturuyor. Şarkının sözlerinde geçen “Bebeğim dediğim bebeğim” ifadesiyle duygusal bağını dile getiren Özay, “Kafes’in” doğmasına sayılı gün kaldığını duyurarak yaz aylarında her yerde bu şarkının çalınacağını müjdeledi.
Özay, “90’ların tadı hem müzikte hem televizyonda bambaşkaydı. O dönemin samimiyetini yeniden yaşatmak istiyorum” diyerek, geçmişe olan özlemini de dile getirdi.