Yıldız Tilbe’nin geçtiğimiz ay Gazze’de çadır kent kurulması amacıyla Kudüs Gönüllüleri Derneği’ne 300 bin dolar bağış yaptığı açıklandı. Dernek tarafından yapılan bilgilendirmede, söz konusu bağışın Gazze’de faaliyet gösteren Mevedde Yardım Kuruluşu’na ulaştırıldığı ve çadır kentlerin inşasına başlandığı ifade edildi.
Paylaşılan bilgilere göre alandaki molozların temizlendiği ve çalışmaların sürdüğü bildirildi. Çadır kentlerin ramazan ayına kadar tamamlanmasının planlandığı, ramazanla birlikte bölgede kalan Filistinlilere iftar organizasyonları düzenleneceği belirtildi.
Sultangazi’de Uzun Süredir Devam Eden Destek
Yıldız Tilbe’nin İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’ne de düzenli olarak destek verdiği öğrenildi. Mahalle Muhtarı Ümit Doğan, sanatçının 7-8 yıldır bölgeyi ziyaret ettiğini ve engelli, yetim ve yardıma muhtaç ailelere destek sağladığını söyledi.
Doğan, her yıl ihtiyaç sahiplerinin belirlendiğini, Tilbe’nin mahalleye gelerek ailelerle sohbet ettiğini ve ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.
Yardımlarını Sürdürmesi Bekleniyor
Sanatçının yardım faaliyetlerine ramazan ayında da devam edeceği bildirildi. Yıldız Tilbe’nin geçmiş yıllarda da farklı bölgelerde ihtiyaç sahiplerine destek verdiği ve çeşitli sosyal yardım çalışmalarında yer aldığı biliniyor.