İstanbul
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Mehmet Alpay'ın ismi Zeytinburnu'nda ikamet ettiği sokağa verildi

Mehmet Alpay'ın ismi Zeytinburnu'nda ikamet ettiği sokağa verildi

50 yılını Zeytinburnu'na adamış gazeteci Mehmet Alpay'ın ismi Belediye Meclis kararıyla ikamet ettiği 39 Sokak'ta yaşamaya devam edecek.

Mehmet Alpay’ın Zeytinburnu için önemli bir değer olduğunu her fırsatta hatırlatan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Belediye Meclis toplantısında bu konuyu sık sık dile getirerek, duayen gazetecinin isminin yaşadığı sokağa verilmesi önerisinde bulunmuştu. Belediye Meclisi’nden çıkan kararla, uzun yıllar Gökalp Mahallesi 39 Sokak’ta ikamet eden Mehmet Alpay’ın ismi bu sokağa verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Arısoy, “Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım süre zarfından günümüze kadar; yaptığımız her işte, bulunduğumuz her yerde, sıklıkla aramızda gördüğümüz Mehmet ağabey, işini en iyi şekilde yapan, Zeytinburnu’nun dertleriyle dertlenen bir duayendi. Bir Zeytinburnu aşığı olan Mehmet Alpay’ın zamansız ve ani vefatı bizleri ve Zeytinburnuluları derinden üzdü. Onun eksikliğini halen hissediyoruz. En azından isminin gelecek nesillere aktarılması, Zeytinburnu’nda hatırlanmaya devam etmesi adına; adını ikamet ettiği sokakta yaşatmaya devam edeceğimiz için çok mutluyuz.” diye konuştu.