İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Norveç'teki Boşnak Müslümanlar, depremzedelere yardım etmek için seferber oldu

Norveç'teki Boşnak Müslümanlar, depremzedelere yardım etmek için seferber oldu

Norveç'teki Bosna Hersek İslam Cemaati, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'deki afetzedeler için yardım seferberliği başlattı.

Bosna Hersek İslam Cemaatinin Oslo Temsilcisi Faruk Terzic, Norveç genelinde Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yürüttükleri yardım kampanyasına ilişkin açıklamada bulundu.

Norveç'te Bosna Hersek İslam Cemaatine mensup yaklaşık 9 bin kişinin bulunduğunu belirten Terzic, Boşnak Müslüman toplumunun 1990'lardan bu yana Norveç'te yaşadığını söyledi.

Terzic, 6 Şubat'ta meydana gelen depremleri "felaket" olarak nitelendirdi. Aynı gün organizasyon olarak kısa bir toplantı yaptıklarını aktaran Terzic, hızlıca depremzedeler için nakdi yardım kampanyası başlattıklarını ve ilk anda sadece bunu düşünebildiklerini dile getirdi.

Yardımlar için bir banka hesabı açtıklarını, kampanyayı telefon, sosyal medya hesapları, mesaj ve mail yoluyla duyurduklarını belirten Terzic, Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği yetkilileri, Türk organizasyonları ve camileriyle hızlıca iletişime geçtiklerini, herkesin yoğun şekilde organize olduğunu vurguladı.

"Teşkilat olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız"
Terzic, şöyle devam etti:

"(Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım) Bu insani çalışmaya para toplayarak başladık ve bir haftada yaklaşık 500 bin Norveç kronu (yaklaşık 930 bin lira) toplayabildik. Bu para, Saraybosna'ya gönderildi, inşallah oradan da Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere ulaştırılacak. Şundan eminim; insanlar yardım etmeye, bu zor durumda Türkiye ve Suriye ile birlikte olmaya devam edecek. Biz de teşkilat olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve yardım için çabalarımızı sürdüreceğiz.

Norveç'teki Boşnaklar, farklı perspektiflerden bakarak Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım ediyor. Biz de bu farklı motivasyon ve ilhamla hareket eden insanları bir araya getirmek istiyoruz. Tüm insanların Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenenlere yardım etmesini istiyoruz."

Bosna Hersek'teki memleketi olan Bugojno'daki Müslüman gençlere ait bir organizasyonun da yardımlara kayıtsız kalmadığını belirten Terzic, bu gençlerin, yaptıkları kekleri satarak depremzedelere yardım ettiğini söyledi.

Terzic, Norveç'te diğer Bosnalı organizasyonların da Türkiye ve Suriye için yardımlar topladığını kaydetti.