Adalet Bakanı Akın Gürlek, Batman’da 2007 yılında bulunan bir erkek cesedine ilişkin faili meçhul dosyanın yaklaşık 19 yıl sonra aydınlatıldığını duyurdu.
Bakan Gürlek, soruşturma çerçevesinde 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını ve şüphelilerin gözaltına alındığını belirtti.
Bakan, X hesabından yaptığı paylaşımda, faili meçhul dosyaların aydınlatılmasının toplumun adalete olan güveninin güçlendirilmesi bakımından son derece önemli olduğunu ifade etti. Bakanlık bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda uzun yıllardır sonuçlandırılamayan dosyaların yeniden ele alındığını belirten Gürlek, "Karanlıkta kalmış dosyaları tek tek gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi.
Batman’ın Kozluk ilçesinde 2007 yılında bulunan cesedin kimliğinin belirlenmesi için yürütülen çalışmaların titizlikle sürdüğünü aktaran Gürlek, yapılan DNA incelemesi sonucunda cesedin, 2007 yılından bu yana hakkında herhangi bir resmi işlem kaydı bulunmayan Aydın Özcan’a ait olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Gürlek, Batman ve Kozluk Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürütmüş olduğu soruşturma ile JASAT başta olmak üzere kolluk birimlerinin çalışmaları sonucunda yaklaşık 19 yıl sonra dosyanın aydınlatıldığını belirtti. "Elde edilen deliller, tanık beyanları, teknik takip ve saha çalışmaları sonucunda 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı ve şüpheliler gözaltına alındı" diye ekledi.

Adalet Bakanı Gürlek: "19 yıl sonra faili meçhul dosya aydınlatıldı"