Yeni Birlik Gazetesi Politika AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten terörsüz Türkiye süreci açıklamaları

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten terörsüz Türkiye süreci açıklamaları

Ömer Çelik, Meclis kapanmadan terörsüz Türkiye için yasal çerçevenin oluşturulacağını belirtti, ayrıca uluslararası durumu değerlendirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, yasal düzenlemelerle ilgili olarak, “Hemen her gün toplantı yapıyoruz. İnşallah Meclis kapanmadan yasal çerçeveyi ortaya çıkarmış olacağız” dedi.

Toplantılar aralıksız sürüyor

AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısı sırasında konuşan Çelik, partinin kuruluşunun 25. yılı ve terörsüz Türkiye sürecinin ekonomik boyutlarını değerlendirdi. Çelik, toplantılarda yapılan çalışmalarla terörsüz Türkiye hedefinin hukuki alt yapısının oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

Yasal zemin ve toplumsal atmosfer

Çelik, terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefleri doğrultusunda yasal bir zeminin oluşmasının kritik olduğunu belirtti. “Özellikle bu süreçte katkılar çok değerlidir. Yapıcı eleştiriler de çok önemlidir” diyen Çelik, dar ideolojilerin gündeme gelmesinin zararlı olabileceğini ifade etti.

Filistin’e yönelik saldırıları kınadı

Çelik aynı zamanda Filistin'deki durum üzerine de değerlendirmelerde bulundu. İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’daki saldırılarını kınayarak, “Dünyanın gözü önünde Filistinlilerin anavatanları işgal edilmeye çalışılıyor” dedi. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları da en sert şekilde lanetleyen Çelik, uluslararası toplumun bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Süregelen süreçler ve CHP'deki gelişmeler

CHP içindeki gelişmeler üzerine sorular yöneltildiğinde Çelik, “Her gün yeni bir şey çıkıyor” diyerek, CHP’nin iç çatışmalarını eleştirdi. Çelik, bu durumun partileri nasıl etkilediği üzerindeki düşüncelerini aktardı.

Türkiye’nin uluslararası konumu

Çelik, Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünü de vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin önemli bir referans noktası haline geldiğini belirtti. Sözlerine, “Türkiye, dünya meselelerinde danışılan bir ülke haline gelmiştir” ifadeleriyle devam etti.

Çelik, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunu da gündeme getirerek, uluslararası toplumun bu konudaki hassasiyetini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "(Terörsüz Türkiye süreci) Meclis kapanmadan yasal çerçeveyi ortaya...

AK Parti Sözcüsü Çelik: "(Terörsüz Türkiye süreci) Meclis kapanmadan yasal çerçeveyi ortaya çıkarmış olacağız"