Adalet Bakanı Akın Gürlek, Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik yapılan operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gürlek, operasyonun kesinlikle dini bir görüşe veya dini bir cemaate karşı olmadığını ifade ederek, bunun tamamen mali yapılanmaya yönelik bir işlem olduğunu belirtti.
Operasyonun Detayları
Trabzon programı çerçevesinde bir otelde düzenlenen AK Parti 25. Yıl Teşkilat Buluşması Programı’na katılan Gürlek, basın mensuplarının operasyon hakkındaki sorularını yanıtladı. Bakan, Alihan Kuriş ve 48 diğer kişi hakkında kara para aklama ve vergi kanununa muhalefet gibi suçlamalardan dolayı gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Gürlek, operasyonun uzun süredir takip edilen bir dosya olduğunu ve şu anda gözaltı çalışmalarının sürdüğünü de vurguladı.
Fenerbahçe Otobüsüne Yapılan Saldırı
Bakan Gürlek, ayrıca 2015 yılında Fenerbahçe takım otobüsüne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmaya dair de bilgi verdi. Bu olayın faili meçhul suçlarla mücadele bürosu tarafından çalışıldığını belirten Gürlek, Trabzon Başsavcılığı’nın yeni deliller bulduğunu ve 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Bakan, soruşturma sürecinin Başsavcılığa ait olduğunu, yeni delillerle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi.

ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK, BASIN MENSUPLARININ GÜNDEMLE İLGİLİ SORULARINI CEVAPLADI.