Yeni Birlik Gazetesi Politika Alparslan Bayraktar, AK Parti'nin 25'inci yılını enerji vizyonuyla kutladı

Alparslan Bayraktar, AK Parti'nin 25'inci yılını enerji vizyonuyla kutladı

Enerji Bakanı Bayraktar, AK Parti’nin 25’inci yıl dönümünde Türkiye’nin enerji hedeflerini ve gelecekteki projelerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti’nin 25’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir video paylaşarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Videoda, Türkiye’nin 25 yıl içinde enerji ve madencilik alanında kaydettiği ilerlemeyi ve gelecekte atılacak adımları değerlendirdi.

25 yıllık enerji ve madencilik yolculuğu

Bakan Bayraktar, geçmiş 25 yılda en büyük dönüşümleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "24 yıl önce 31 bin megavat olan elektrik kurulu gücümüzü 126 bin megavata çıkardık. Yenilenebilir enerjinin payını yüzde 26'dan yüzde 63'e yükselttik" dedi. Ayrıca, 26 milyon olan elektrik abone sayısının bugün 52 milyona ulaştığını vurguladı.

Doğal gazda büyük adımlar

Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonuyla Türkiye'nin her haneye doğalgaz götürme hedefini gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "İktidara geldiğimizde 5 ilde bulunan doğalgazı 81 ile, ilçelere, beldelere ve köylere ulaştırdık. Abone sayımız 1,3 milyon'dan 23 milyona yükseldi" ifadelerini kullandı.

Gelişmiş enerji altyapısıyla, artan talepleri karşılamak adına boru hatları, yer altı depoları ve LNG terminalleriyle kapasiteyi artırdıklarını belirtti.

Bakan, "Bugün dünyanın dördüncü büyük enerji filosu ile hizmet veriyoruz. Fatih Sondaj Gemisi'nin keşfi sayesinde Karadeniz'de büyük doğal gaz bulunan yerlerde 4 milyon evin gaz ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

Son olarak, Gabar'daki petrol keşfi ve milli enerji politikası ile Türkiye'nin enerjide sağladığı bağımsızlık vurgusu yaptı. Bayraktar, "AK Parti’nin 25’inci yılını yeni bir enerji vizyonuyla kutluyoruz" diye açıkladı. Bu kapsamda elektrikleşme, dijitalleşme ve yenilenebilir enerji yatırımlarını artıracaklarını belirtti.

"Kızılelmamız; Türkiye’yi enerjide ve madenlerde tam bağımsız kılmaktır" diyen Bakan Bayraktar, AK Parti’nin gelecekteki hedeflerine yönelik kararlılığını yineleyerek, tüm dava arkadaşlarına teşekkür etti.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR, AK PARTİ’NİN 25’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ...

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR, AK PARTİ’NİN 25’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ VESİLESİYLE SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN BİR VİDEO PAYLAŞARAK GEÇTİĞİMİZ 25 YILDA ENERJİ VE MADENCİLİK ALANINDA ATILAN VE BUNDAN SONRA ATILACAK ADIMLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.