Yeni Birlik Gazetesi Politika Avrupa Birliği'nden Sebte'deki göçmen krizi açıklaması: Acil durumu ele almak için toplantı yapıldı

Avrupa Birliği'nden Sebte'deki göçmen krizi açıklaması: Acil durumu ele almak için toplantı yapıldı

AB Komisyonu Üyesi Magnus Brunner, Sebte’deki göçmen akını hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve İspanya'yla dayanışma vurgusu yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İçişleri ve Göçten Sorumlu Üyesi Magnus Brunner, İspanya’ya bağlı Sebte’de yaşanan göçmen krizine yönelik önemli bilgiler paylaştı. Brunner, 70 binden fazla kişinin suç örgütleri ve sosyal medya aracılığıyla hızla sınırı geçtiğini belirterek, "Dış sınırımızın bütünlüğü ciddi bir baskı altında" dedi.

Göçmen akınının nedenleri ve AB'nin tepkisi:

Brunner, düzenli göçmen geçişlerinin Avrupa'nın dayanıklılığı açısından bir sınav niteliği taşıdığını vurguladı. AB içişleri bakanlarının acil toplantısı sonrası İspanya ile dayanışma içinde olduklarını dile getiren Brunner, İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska’nın durumu kontrol altında olduğunu ifade ettiğini aktardı. "Hiç kimse İspanya ana karasına geçmedi," diyerek Schengen bölgesinin güvenliğinin korunduğunu belirtti.

Geri dönüş süreçleri ve operasyonel destek:

Brunner, AB'nin son iki yılda düzensiz göçü %55 oranında azalttığını, ancak Sebte olaylarının gösterdiği gibi, dramatik görüntülerin istatistiklerden daha etkili olduğu mesajını verdi. Frontex’in Sebte’de görev aldığını ve İspanya’nın destek taleplerinin değerlendirildiğini de açıkladı. Acil mali destekle, dış sınırların korunması ve geri dönüşlerin teşvik edilmesi amacıyla adımlar atılmakta.

Brunner, İspanya'nın Sebte’ye girenlerin neredeyse tamamının geri döndüğünü teyit ettiğini, bu olayların çoğunun suç örgütleri ve dezenformasyon sonucu gerçekleştiğini vurguladı. Krizin önlenmesi için uluslararası iş birliği yapıldığını ifade ederken, İspanya ve Fas arasındaki yakın iş birliğinin bu süreçte önemli olduğunu belirtti.

İlerleyen süreçteki soruşturmalar:

Brunner, Fas’ın durumu üzerine bir sorumluluğu olup olmadığına dair araştırmaların devam ettiğini belirtti. İspanyol Bakan, Fas’ın yardımlarını kabul etmiş durumda. Brunner ise "İnsan ve göçmen kaçakçılarının bir araçsallaştırma söz konusuydu," diyerek bu sorunun ciddiyetine dikkat çekti.

Son olarak, Brunner, AB’nin İspanya ve Fas’a destek verme konusunda hazırlıklı olduğunu ifade etti. Sebte’daki olayların medya üzerinden yayılan dezenformasyon nedeniyle daha karmaşık bir hal aldığına da dikkat çekerek, ayrıntılı değerlendirmelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İçişleri ve Göçten Sorumlu Üyesi Magnus Brunner, İspanya'ya bağlı...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İçişleri ve Göçten Sorumlu Üyesi Magnus Brunner, İspanya'ya bağlı Sebte'deki göçmen krizine ilişkin, "70 binden fazla kişi, suç örgütü olan insan kaçakçılığı ağlarının ve sosyal medyadaki dezenformasyonun teşvikiyle birkaç saat içinde sınırı geçti. Dış sınırımızın bütünlüğü ciddi bir baskı altına girdi" dedi.