Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Giresun’da yaptığı konuşmada, "Terörsüz Türkiye" sürecinin önemine dikkat çekti. Bu yılki ana gündemlerinin terörsüzlük olduğunu belirten Tekin, bunun Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından kritik bir aşama olduğunu vurguladı.
Terörsüz Türkiye'nin önemi
Tekin, terörsüz Türkiye sürecinin ülkenin önündeki önemli sorunlardan birinin çözümü anlamına geldiğini ifade etti. Bu sorunun çözülmesi durumunda, çeşitli alanlarda daha rasyonel kaynak kullanımı sağlanacak. Aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliğin tesis edilmesinin, sosyal refah, insan hakları ve demokrasi açısından yeni bir Türkiye’yi beraberinde getireceğini belirtti.
Demokratikleşme süreci ve yenilikler
AK Parti iktidarları döneminde atılan demokratikleşme adımlarına da değinen Bakan Tekin, geçmişte Türkiye’nin karşılaştığı insan hakları ihlalleri ve özgürlük kısıtlamalarının zamanla değiştiğini vurguladı. Özellikle Kürtçe dilinde yapılan düzenlemelerin, tarihsel bir dönüşüm yaşattığını söyleyen Tekin, artık devlet televizyonlarında Kürtçe yayın yapılabildiğini, okullarda seçmeli Kürtçe derslerin verildiğini ve kültürel faaliyetlerin desteklendiğini ifade etti.
Bakan Tekin, "Geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşan siyasi uzlaşı ile bu süreç yeni bir aşamaya geldi. Türkiye’nin medeniyet birikimine yakışmayan bu sorunun çözümü için büyük bir uzlaşı sağlandı" dedi.
Tekin, süreçte tüm toplum kesimlerinin katkısının önemine dikkat çekerek, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve milletvekillerine çağrıda bulundu. Herkesten bu sürece sahip çıkmalarını istedi.
Eğitimde milli birlik ve kardeşlik etkinlikleri
Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu süreçte eğitim alanında destek vereceklerini açıklayan Tekin, 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk haftasında Türkiye genelindeki okullarda milli birlik, kardeşlik, demokrasi ve insan hakları temalı etkinliklerin düzenleneceğini duyurdu. Bu etkinliklerin amacı, öğrencilere farkındalık kazandırmak ve toplumsal birliği güçlendirmek olarak belirlendi.
Tekin, etkinliklerin başarıyla gerçekleştirilmesi için velilerin de çocuklarına destek olmalarını rica etti. Konuşması sonunda, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları programının düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

BAKAN YUSUF TEKİN, TÜRKİYE YÜZYILI BULUŞMALARI KAPSAMINDA GİRESUN'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMDA KONUŞMA YAPTI.