Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Kaş ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerin ihtiyaçlarını dinledi. Özdemir, özellikle yağlı güreşlerde bir güreşçiyi alnından öpmesiyle ilgili yapılan yorumlara sert tepki gösterdi.
Tepkilerin Ardından Açıklama
Özdemir, yaptığı açıklamada, "Böyle başarılarda o mertlerin çıkıp alnından öpülür, onlar da ustasının, başkanının elinden öper. Ne benim çalışma azmimi kırabilirler, ne bu spora vereceğim desteğin önüne geçebilirler ne de yüreğimi şu kadarcık incitebilirler" dedi. Bu sözlerle, eleştirilerin kendisini motive etmediğini vurguladı.
Mahallelerin İhtiyaçları ve Hizmet Anlayışı
Kaş’taki temasları kapsamında, mahallelerin önceliklerini yerinde tespit eden Özdemir, bu bilgilerin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım planlarını şekillendireceğini belirtti. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Özdemir, "Sizler bizim yol arkadaşlarımızsınız. Mahalledeki gözümüz, kulağımızsınız" diyerek muhtarların önemini vurguladı. Ayrıca, hizmet etme isteğinin hiçbir şey tarafından geride bırakılamayacağını da ifade etti.
Büşra Özdemir, ata sporunun geleneklerine olan saygısını belirtirken, güreşin Türk kültüründeki yerinin altını çizdi. "Bir kadın çıktı er meydanına sahip çıktı. Tüm spor dallarına saygımız sonsuz ama yağlı güreş, bizim Türklüğün geleneğidir" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin güreşçileriyle gurur duyduğunu söyleyen Özdemir, genç güreşçilerin başarılarına dikkat çekti ve destekledikleri her spor dalında azim ve gayret içerisinde olduklarını kaydetti.
Özdemir, Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ndeki performans sergileyen genç güreşçilerin başarılarına da değindi. Bu genç sporcuların büyük zorluklardan geçtiğini belirten Özdemir, "Böyle başarılarda o mertlerin çıkıp alnından öpülür. Onlar da ustasının, başkanının elinden öper" ifadelerini kullandı.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BÜŞRA ÖZDEMİR, KAŞ İLÇESİNDE TÜM BÜROKRATLARI VE DAİRE BAŞKANLARIYLA BERABER MUHTARLARLA BİR ARAYA GELEREK MAHALLELERİN İHTİYAÇ VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ.