Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Ahlat'ta gerçekleştirilen törene katıldı. Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yapılan programda konuşan Erdoğan, tarihi anların ve coğrafi güzelliklerin önemine vurgu yaptı.
Nemrut Kalderası'nın önemi:
Erdoğan, yaptığı açıklamada Ahlat, Tatvan ve Güroymak sınırları içinde yer alan Nemrut Kalderası’nın milli park olarak ilan edildiğini belirtti. Bu gelişmenin bölgedeki doğal zenginliklerin korunmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Doğa ve tarih buluşması:
Nerede olursa olsun, ülkenin her bir noktasının tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, bu tür alanların milli park olarak korunmasının gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olduğunu vurguladı. Programın sonunda ise etkinliğe katılan vatandaşlarla birlikte Malazgirt Zaferi’nin anlamını pekiştirici ifadelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ahlat, Tatvan ve Güroymak sınırları içinde yer alan Nemrut Kalderası’nı millî park ilan ettik"