Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım sektöründe kadın ve genç çiftçiler için kredi limitinin 3 milyon liradan 5 milyon lira yükseltileceğini duyurdu. Ek olarak, süt hayvancılığı yatırımlarına 60 milyon, besicilik yatırımlarına ise 40 milyon liraya kadar kredi sağlanacağını belirtti. Erdoğan, terör sorununun tamamen çözülmesi durumunda Türkiye'nin tarım ve hayvancılık alanında büyük işler başaracağını vurguladı.
Konuşmasında muhalefete de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Dünyada ve Türkiye’de tarımın geldiği seviyeden haberleri bile yok. Zihniyetleri, üzerine bindikleri traktör kadar müzelik" ifadelerini kullandı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Ziraat Bankası 5. Tarım Ekosistemi Buluşması" etkinliğinde, Türk tarımının en büyük destekçisi olan Ziraat Bankası’nın çalışmalarını övdü.
Tarımın tarihi önemine dikkat çeken Erdoğan, "Toprak için ’ana’ tabirini kullanmamız laf olsun diye değildir. Anadolu irfanının en müstesna temsilcilerinden Aşık Veysel; ‘Benim sadık yarim kara topraktır’ derken kültürümüze atıfta bulunuyor" dedi. Türkiye'nin tarım ürünleri açısından elde ettiği başarıları da aktaran Erdoğan, tarımsal desteklerin arttığını ve 2024 için tahsis edilen bütçenin 939 milyar lira olduğunu açıkladı.
Erdoğan, ziraat sektörünün önemi ve stratejik konumu üzerinde durarak, iklim krizi ve çevresel sorunların etkilerinin sürdüğünü ancak bu yıl su kaynaklarının dolduğunu belirtti. Ayrıca tarımda yenilenebilir enerji yatırımlarının destekleneceği müjdesini vererek, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık için kredi limitlerinin artırılacağını duyurdu.
Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz birileri gibi şov yapmıyor, sadece iş yapıyoruz" diyerek çiftçilerin emeklerinin her gıda maddesinde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete tepki: "Dünyada ve Türkiye’de tarımın geldiği seviyeden haberleri yok"