Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, ilçeye yeni bir araç muayene istasyonu kazandırmak için gerekli imar planlarının hazırlandığını duyurdu. Bozkurt, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan kamu yararı kararının da projeye destek verdiğini belirtti.
İlçedeki yeni gelişmeler:
Başkan Bozkurt, mülkiyeti Darende Belediyesine ait Sandıkkaya Mahallesi'nde bulunan 3 bin 476,82 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek istasyonun, ilçe dışına gitme zorunluluğunu azaltacağını ifade etti. Bu yatırım aynı zamanda, çevre ilçelerden de gelecek vatandaşlara hizmet verecek.
Ekonomik faydaları:
Ayrıca, Bozkurt, Darende’ye gelecek vatandaşların ilçe merkezindeki esnaf ve işletmelerden alışveriş yaparak yerel ekonomiye katkı sağlayacaklarını vurguladı. Projenin tamamlanmasının ardından kısa sürede yapımına başlanmasının planlandığını kaydeden Bozkurt, ilçenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yatırımların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Darende’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Bozkurt, bu tür projelerin Darende'nin gelişimine katkı sağladığını açıkladı.

DARENDE BELEDİYE BAŞKANI ALİCAN BOZKURT (SOLDA), İLÇEYE ARAÇ MUAYENE İSTASYONU KAZANDIRILMASI İÇİN GEREKLİ İMAR PLANLARININ HAZIRLANDIĞINI VE KAMU YARARI KARARI ALINDIĞINI AÇIKLADI.