İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, dezenformasyonla mücadelenin yalnızca iletişimcilerin değil, tüm toplumun sorunu olduğunu ifade etti. Bakan Çiftçi, "Dezenformasyonla mücadele, kamu düzenimizi, toplumsal huzurumuzu ve milli güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren temel bir meseledir" dedi.
Türkiye Yüzyılı vizyonu ve iletişimdeki dönüşüm
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen ‘Mülki İdare Amirlerine Yönelik Sosyal Medya Rehberi’ tanıtım programı ve ‘Dijital Çağda Kamu İletişimi’ paneline katılan Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonunun hayata geçmesi için iletişimin önemine vurgu yaptı. Bakan, devletle millet arasındaki vesayet duvarlarının yıkılmasının ardından doğrudan iletişim imkânlarının arttığını belirtti.
Dijitalleşmenin kamu yönetimine sağladığı fırsatları da aktaran Çiftçi, "Artık vatandaşımızla doğrudan ve hızlı iletişim kurabiliyoruz. Kriz anlarında bilgilendirme yapabiliyor, vatandaşlarımızın taleplerini anlık olarak takip edebiliyoruz" dedi.
Dezenformasyona karşı alınacak önlemler
Bakan Çiftçi, dezenformasyonun tehlikelerine dikkat çekerken, deepfake videolar, sahte ses kayıtları ve manipülatif içeriklerin tehlikesine de vurgu yaptı. Çiftçi, yanlış bilgilerin afetler ve toplumsal olaylarda ne gibi sonuçlara yol açabileceğini örneklerle açıkladı.
"Devlet olarak yalanı büyütenlere karşı duracağız; doğru içeriği üretecek ve hakikatin sesini hep birlikte yükselteceğiz" diyen Bakan, sosyal medya güvenliğini sağlamak amacıyla Mülki İdare Amirlerine Yönelik Sosyal Medya Rehberini tanıttı. Bu rehberin, kamu iletişiminin daha etkin ve güvenilir bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunması hedefleniyor.
Program, Dijital Çağda Kamu İletişimi Paneli ile devam etti.

Bakan Çiftçi: "Dezenformasyonla mücadele milli güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren temel ve öncelikli bir meseledir"