Yeni Birlik Gazetesi Politika Dışişleri Bakanı Fidan, Libya'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya'nın Bingazi kentinde Kalkınma ve Yeniden İmar Fonu Başkanı Bilkasım Hafter ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya'nın Bingazi kentinde temaslarına devam ediyor. Bu kapsamda, Libya Kalkınma ve Yeniden İmar Fonu Başkanı Bilkasım Hafter ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Libya'nın kalkınma projeleri ve yeniden imar süreçleri üzerinde duruldu. Bakan Fidan'ın ziyaretinin, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeye yönelik önemli adımlardan biri olduğu değerlendiriliyor.

Görüşmenin detayları

Bu buluşma, Libya'daki siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması açısından büyük bir önem taşıyor. Fidan, Hafter ile birlikte, Libya'nın mevcut durumu ve gelecekteki hedefleri hakkında kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Libya ile işbirliği vurgusu

Dışişleri Bakanı Fidan, görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda, Türkiye ile Libya arasındaki işbirliğinin daha da artırılması gerektiğini ifade etti. Bu tür görüşmelerin, her iki ülkenin de kalkınma hedeflerine ulaşmalarında önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, LİBYA KALKINMA VE YENİDEN İMAR FONU BAŞKANI HAFTER İLE GÖRÜŞTÜ

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, LİBYA KALKINMA VE YENİDEN İMAR FONU BAŞKANI HAFTER İLE GÖRÜŞTÜ