Yeni Birlik Gazetesi Politika Diyarbakır'da LGBT bayrağına karşı toplumsal tepki: Aile değerlerimizi korumalıyız

Diyarbakır'da LGBT bayrağına karşı toplumsal tepki: Aile değerlerimizi korumalıyız

Van İnsan Hakları Derneği'nin LGBT bayrağı açmasına Diyarbakır'dan sert eleştiriler geldi, toplumsal değerler ön plana çıkarıldı.

Van İnsan Hakları Derneği tarafından gerçekleştirilen bir toplantıda kullanılan LGBT bayrağına ilişkin Diyarbakır'dan önemli tepkiler yükseldi. Cuma namazı sonrası, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar ve STK temsilcileri, bu duruma karşı açıklamalarda bulundular.

Bir araya gelen kalabalık ne söyledi?

Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, kalabalık adına yaptığı açıklamada, toplanmalarının amacının kimseyi hedef göstermek veya ötekileştirmek olmadığını vurguladı. Kaymaz, "Ailemizi, çocuklarımızı, değerlerimizi ve gelecek nesillerimizi ilgilendiren çok önemli bir meselede burada bulunuyoruz. Bu mesele yalnızca bir bayrak veya sembolden ibaret değildir," diyerek toplumun genel kaygılarını dile getirdi.

İnsan hakları ve özgürlük tartışması

Kaymaz, insan haklarını savunmanın önemli olduğunu ancak LGBT sembolleri üzerinden toplumsal değerlere yönelik dayatmalara karşı durulması gerektiğini ifade etti. "Bu mesele, bir siyasi partinin değil, çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin meselesidir. Kendi inanç ve medeniyet değerlerimizi savuma hakkımız da vardır" diyen Kaymaz, özgürlük kavramının iki taraflı yorumlanamayacağına dikkat çekti.

Ayrıca Kaymaz, tepkilerini dile getirirken hiçbir bireyi dışlama hedefleri olmadığını, kendi değerlerini yaşatma mücadelesinde olduklarını vurguladı. Bugün sessiz kalmanın, gelecekte daha büyük sorunlar doğurabileceğinin altını çizen Kaymaz, aile ve cinsiyet anlayışlarının dönüşümüne yönelik karşı duruşlarını demokrasi ve hukuk çerçevesinde sürdüreceklerini belirtti.

Bu gelişmeler, LGBT bayrağı ve sembollerinin toplumsal algısı üzerine ülkede süregelen tartışmaların daha da derinleşmesine neden olabilir.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ SUR İLÇESİNDEKİ TARİHİ ULU CAMİ ÖNÜNDE CUMA NAMAZI SONRASI BİR ARAYA GELEREK...

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ SUR İLÇESİNDEKİ TARİHİ ULU CAMİ ÖNÜNDE CUMA NAMAZI SONRASI BİR ARAYA GELEREK BU DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ.