Yeni Birlik Gazetesi Politika Doğan: Türkiye’de barış süreci için tarihi bir adım atıldı

Doğan: Türkiye’de barış süreci için tarihi bir adım atıldı

Ayşegül Doğan, yeni yasa teklifinin barış ve demokratik siyasetin güçlenmesi açısından önemli bir başlangıç olduğunu belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, çerçeve yasa teklifinin, silahlı çatışma zemininden hukuk ve demokratik siyaset zeminine geçişte yeni bir dönemi başlattığını ifade etti. Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bu teklifi Türkiye’de barış ve demokratik siyaset açısından tarihi bir adım olarak nitelendirdi.

Yeni bir kapının aralanması

Doğan, Meclis’e sunulan yasa teklifinin Türkiye’nin geleceğini olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, “86 milyon için önemli bir yasa teklifiyle karşı karşıyayız ve bu atılmış sıradan bir imza değil, ortak geleceğimiz için atılmış bir imzadır.” dedi. Barışın kalıcı hale gelmesi için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Tarihi bir süreçteyiz

Terörsüz Türkiye sürecinin, Türkiye’ye birçok fayda ve sorumluluk getireceğini belirten Doğan, barış süreçlerinin kolay olmadığını, ancak bu konuda kararlılık gösterilmesi gerektiğini vurguladı. “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında gelecek yüzyılı birlikte inşa etmek yolunda tüm bu adımlar atılıyor.” diyen Doğan, barışın kurulmasının bir inşa süreci olduğunu kaydetti.

Doğan, “Hepimizin barış içinde yaşama hakkına ihtiyacı var ve bu en temel insan hakkımızdır.” ifadelerini kullanarak, barış sürecinin hem bireysel hem de toplumsal bir empati süreci olduğunu belirtti. Barış şartlarının birlikte olgunlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

DEM PARTİ SÖZCÜSÜ AYŞEGÜL DOĞAN

DEM PARTİ SÖZCÜSÜ AYŞEGÜL DOĞAN